به گزارش اشراف به نقل از شهرنوشت، محمد علی نجفی در حاشیه کنفرانس ملی شهر سایبری، طی سخنانی در جمع خبرنگاران با اشاره به موانع و مشکلات تحقق شهر هوشمند، گفت: برنامه دستیابی به شهر هوشمند به عنوان یک برنامه مستقل برای اولین بار است که در شهرداری مطرح شده و وجوه و ابعاد این موضوع مد نظر قرار گرفته است.
چالشهای تحقق شهر هوشمند
وی تاکید کرد: ما در این راستا محدودیت نداریم اما چالشهای جدی داریم که مهمترین چالش آن مساله مدیریت یکپارچه شهری، محدودیت منابع مالی و مشارکت شهروندان است؛ چرا که شهروندان اصلیترین سلول مربوط به تشکیل بدنه شهر هوشمند هستند و به تعبیری میتوان گفت شهروندان سلولهای بنیادین در این زمینه به شمار میروند؛ از این رو شهروندان باید آموزش ببینند و علاقه مند شوند تا شهر را به سمت شهر سایبری ببریم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید با کمک مجلس، دولت و شهرداری بتوانیم به سمت مدیریت یکپارچه حرکت کنیم، گفت: ما تا رسیدن به مدیریت یکپارچه شهری راه طولانی در پیش داریم، اما در وهله اول میتوانیم مدیریت هماهنگ شهری را داشته باشیم؛ به این معنی که شهرداری محور ارایه خدمات در شهر است و تمامی دستگاههای دیگری که به نحوی در شهر ارایه خدمات میکنند، خودشان را با برنامه شهرداری هماهنگ کنند.
نجفی یادآور شد: در این زمینه مذاکرات خوبی با وزارت نیرو درباره آب و فاضلاب و برق شهر تهران داشتیم و حتی وزیر نیرو نیز اعلام آمادگی کردند که مساله توزیع برق در شهر تهران را در اختیار شهرداری بگذارند اما در این زمینه پیچیدگیهایی وجود دارد که باید روی آن کار کرد.
وی ادامه داد: فکر میکنم طی پنج – شش ماه آینده به نتایج دقیق برسیم و در صورت حصول هر نتیجهای، باید آن را در دولت به تصویب برسانیم و اجرا کنیم.
تحول در تهران با کمک دانشگاهها و استارت آپها
شهردار تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت، وزارت ارتباطات، شهرداری تهران و شورای شهر در زمینه دستیابی به شهر هوشمند عزم جدی دارند، در برنامه سال ۹۷ از نظر بودجه ای پیش بینی های خوبی خواهد شد و امیدواریم با کمک دانشگاهها، موسسات تحقیقات علمی و استارت آپها بتوانیم تحولی در شهر تهران از نظر هوشمند سازی ایجاد کنیم. همچنین در جلسه شهرداران کلانشهرها نیز می توانیم مجموعه فعالیت های شهر هوشمند را هماهنگ کنیم.
نجفی در پاسخ به سوالی درباره مهم ترین پروژههای موجود در زمینه شهر هوشمند، گفت: پروژههای متعددی وجود دارد که هنوز اولویت بندی آنها را مد نظر قرار ندادیم چرا که این پروژهها باید همراه با بودجه مصوب در شورای شهر باشد؛ اما یکی از مهم ترین پروژهها هوشمند کردن موضوع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران است. البته در گذشته کارهایی در این زمینه صورت گرفته اما میدانید که حمل و نقل ما به نحو واقعی هوشمند نیست.
وی موضوع آموزشهای شهروندی را یکی دیگر از محورهای پروژه های شهری هوشمند عنوان کرد و گفت: برای جلب مشارکت شهروندان حتما باید آنها را آموزش داده و علاقه مند کنیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره موضوع پارکومترها در شهر تهران از طرح شهرداری تهران برای کل موضوع پارکینگ در پایتخت خبر داد و گفت: طرح شهرداری تهران حتی موضوع پارک اتوموبیلها در حاشیه خیابانها را نیز شامل میشود، چرا که در بسیاری از خیابانهای تهران، دو خط در سمت راست و چپ همیشه به واسطه پارک ماشینها اشغال است و همین موضوع باعث ایجاد ترافیک و کندی حمل و نقل میشود از این رو باید مساله پارکینگ را به صورت هوشمند حل کنیم. بخشی از این طرح مربوط به ایجاد پارکینگهای هوشنمد و طبقاتی است و نیز بخشی مسایل مربوط به خود خیابانها و معابر شهر تهران را شامل میشود.
نجفی تاکید کرد: هم اکنون روی حدود ۲۰ تا ۲۵ برنامه مختلف به عنوان پروژه کار میشود که دبیرخانه و یا ستادی که برای شهر هوشمند در شهرداری تهران تشکیل خواهد شد، این پروژهها را اعلام میکند. امیدواریم بخش عمدهای از این پروژهها را نیز از طریق بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی به اجرا بگذاریم.
شهروند را نمیتوانیم در رقابت با فروشگاههای زنجیرهای تضعیف کنیم
وی در پاسخ به سوالی درباره فروش محصولات خارجی در فروشگاه شهروند، تصریح کرد: اگر بنا باشد تولیدات خارجی را در شهروند ارایه ندهیم باید مصوبهای باشد که این محصولات در هیچ کجا ارایه نشود. اگر کسی بخواهد ۲۰ قلم کالا را از شهروند تهیه کند که پنج قلم آن جنس خارجی است، در صورتی که این اجناس را در شهروند عرضه نکنیم مشتری به مرکزی میرود که همه اجناس مورد نیاز خود را به صورت یکجا خریداری کند.
شهردار تهران موضوع رقابت در فروشگاههای شهروند را یک مسئله بسیار مهم دانست و تاکید کرد: در صورتی که وزارت بازرگانی جلوی عرضه کالاهای مصرفی خارجی در سوپرمارکتها را بگیرد، ما نیز از این تصمیم استقبال میکنیم اما تا وقتی چنین تصمیمی توسط وزارت بازرگانی و دولت گرفته نشده است، نمیتوانیم شهروند را در میدان رقابت با فروشگاههای زنجیرهای دیگر تضعیف کنیم.
تمام مدت در تهران بودهام
نجفی در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره شایعه حضور خود در کیش در زمان وقوع بحران تهران، گفت: قبلا هم این موضوع را عرض کردم، بعدا که فکر کردم یادم افتاد آخرین باری که کیش بودم روز عید فطر بود و از آن موقع تا حالا فکر میکنم شاید بیش از شش ماه گذشته است. حتی مدیر هتلی که در یکی از رسانههای سایبری مطرح شده بود که من در آنجا اقامت کردم نیز با من تماس گرفتند و گفتند اگر شما اجازه دهید ما رسما تکذیب کنیم؛ اما گفتم نه، آنها گفتند در هتل داریوش بودم، اگر شما تکذیب کنید میگویند در هتل کوروش بوده است.
وی افزود: وقتی کسی میخواهد دروغ ببافد و همه انصاف و ارزشهای اخلاقی را زیر پا بگذارد، برایش کاری ندارد؛ هر چه هم تکذیب کنیم یک حرف جدیدی می زند.
نجفی با بیان اینکه بنده در تمام این مدت در تهران بودم، گفت: آخرین سفری که در داخل داشتم سفری بود که برای شرکت در اجلاس کلانشهرها در آبان ماه، به مشهد مقدم داشتم.
دلیلی برای استعفا وجود ندارد
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره شایعه استعفای خود از شهرداری تهران به دلیل مشکل جسمانی نیز گفت: هیچ دلیلی برای استعفا وجود ندارد و الحمدالله سلامتیام برقرار است. آنطور که در رسانهها آمده بود دیسک کمر ندارم، در ایام اربعین کمرم دچار اسپاسم شد و آن هم به خاطر این بود که در یک روز، هشت ساعت مداوم جلسه داشتم و روی صندلی نشسته بودم، این در حالی است که از نظر بهداشتی و اصولی هم درست نیست که کسی هشت ساعت به صورت مداوم روی صندلی باشد.
وی در پایان گفت: در ایام اربعین کمرم دچار اسپاسم شده بود و نتوانستم در مراسم اربعین در کنار مردم و همراه آنها شرکت داشته باشم و خودم محروم شدم؛ در غیر این صورت الحمدالله مشکل دیگری ندارم.
https://eshraf.ir/?p=577