به گزارش اشراف، «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران تأکید کرد که واشنگتن تنها تمایل دارد خواستههایش را مطرح کند و بقیه بدون آنکه انتظاری از این کشور داشته باشند، به درخواستهای آمریکا پاسخ مثبت دهند.
*آمریکا فقط انتظار دارد خواستههای خودش اجابت شود
وزیر خارجه ایران در مصاحبه با پایگاه خبری-تحلیلی آمریکایی «لوبلاگ» به بحث تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: «ما سپتامبر گذشته، در واکنش به درخواست (آمریکا) که از طریق سوئیس مطرح شد-و آنها به مشارکت در گفتوگوهای انساندوستانه تمایل نشان دادند، چنین احتمالی (تبادل زندانیان) را پیشنهاد دادیم. پس از آنکه پاسخ مثبت دادیم، هیچگونه پاسخی دریافت نکردیم و من این پشنهاد تبادل زندانیان در سطح جهان از جمله آنهایی را مطرح کردم که در نتیجه درخواست آمریکا یا تحت فشارهای آمریکا در زندان هستند».
وزیر خارجه ایران درباره پیشنهاد تبادل زندانیان در سطح جهان گفت:«من هیچ پاسخ رسمی دریافت نکردم. بیانیهای از سوی وزارت خارجه (آمریکا) منتشر شد مبنی بر آنکه ایران میتواند به طور آزادی یکجانبه (زندانیان) را انجام دهد که این نمایانگر رویکرد آنها به مسائل است و آن رویکرد این است که آنها فقط میخواهند خواستههای خود را مطرح کنند و از طرف مقابل انتظار دارند که بدون آمادگی برای مشاهده اقدام متقابل، خواستههای آنها را بپذیرد. این امر، مشکل این دولت است».
خبرنگار لوبلاگ در سؤالی در خصوص اقدامات تحریکآمیز ترامپ علیه ایران پرسید: «آیا فکر میکنید، دولت ترامپ عمداً سیاست تحریک را با هدف وادار کردن ایران به انکار برجام دنبال میکند یا اینکه تفسیر متفاوتی از اقدامات تنشزای کنونی آنها دارید؟»
ظریف در واکنش به این سؤال تصریح کرد: «قطعاً عنصری که در دولت ترامپ وجود دارد، دنبال کردن سیاست تحریک ایران به امید (وضع) انواع تحریمها است. یکی از این اقدامات (تحریکآمیز) وادار کردن ایران به ترک برجام است اما سناریوهای شوم دیگری نیز وجود دارد از جمله ایجاد یک حادثه به منظور آنکه بتوانند برنامه و طرحهای خود را پیش ببرند».
*هیچکس نمیتواند از هرگونه خصومت در منطقه مصون باشد
وی در بخش دیگری از مصاحبه به تلاشهای عربستان سعودی، امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی برای ترغیب واشنگتن به تقابل آشکار با ایران اشاره کرد و در پاسخ به این سؤال که در صورت موفقیت این کشورها در تحقق چنین هدفی، واکنش ایران به کشورهای نامبرده چه خواهد بود؟، گفت: «من نمیخواهم در خودنماییها یا تهدیدات یا این فرضیات وارد شوم، اما اگر خصومتی در این منطقه وجود داشته باشد، فکر نمیکنم، کسی بتواند از آن مصون باشد».
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به وعدههای نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در خصوص پذیرفتن مجدد برجام و واکنش احتمالی ایران به اینگونه پیشنهادات گفت: «این یک موقعیت فرضی است که تا ۲۰ ماه دیگر ممکن است عملی شود یا عملی نشود و به تحولات حال و آن زمان بستگی دارد. مسئله مهم، این است که ما به آمریکا بعنوان یک دولت دموکرات یا جمهوریخواه نگاه نمیکنیم بلکه بعنوان دولتی نگاه میکنیم که باید جدی باشد و از خود حسن نیت نشان دهد. هرکس در واشنگتن قبل از پذیرش مجدد برجام، باید نشان دهد که این اقدام آنها برای یک رویه جدی و نه یک توجیه سیاسی است».
*سیاست ایران، حفظ نزدیکترین روابط با همسایگانش است
لوبلاگ به افزایش تحریمها علیه ایران اشاره کرد و در سؤالی پرسید: «در این نقطه از زمان که ایران با افزایش تحریمها روبرو است، چه دولتهایی از نظر شما نزدیکترین همپیمان و دوستان ایران محسوب میشوند؟»
ظریف در پاسخ به این سؤال گفت: «سیاست ما، حفظ نزدیکترین روابط با همسایگانمان است و تاکنون، نزدیکترین شرکای ایران، همسایگانش از جمله عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان، روسیه، ارمنستان و آذربایجان است».
وی ادامه داد:«همسایگان ما در بخش آسیای مرکزی و همچنین چین نیز بسیار حائز اهمیت هستند. فراموش کردم، به هند نیز اشاره کنم».
*خواستار روابط عالی با تمامی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس هستیم
وزیر خارجه ایران سپس تصریح کرد: «اینها اولویتهای ما هستند و همچنان اولویتهای ما باقی خواهند ماد. ما امیدواریم که همین روابط خوب را باکشورهای شورای همکاری خلیجفارس داشته باشیم. ما روابط بسیار خوبی با برخی از آنها داریم، و روابط با برخی از آنها چندان خوب نیست اما میخواهیم روابط عالی با تمامی آنها داشته باشیم».
فارس
https://eshraf.ir/?p=3723