به گزارش اشراف، کمال اکبری، معاون مشارکتهای سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در نشست خبری کنگره ملی خانواده با بیان اینکه خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است، اظهار کرد: آنچه برای ما مورد نظر است خانواده محکم و پیشرو است. امروز در تمامی جهان پیشرفت جهان با پیشرو بودن خانوادهها و تربیت نسل پیشرو میسر میشود.
وی ادامه داد: ازدواج در دین ما مهمترین اقدام برای تشکیل خانواده است و این کنگره بنا بر نیاز جامعه تدارک دیده شده است و هدف ما در وزارت کشور فعال سازی نهادهای مردمی و تشکلهای مردمی در موضوع خانواده است.
اکبری با بیان اینکه امور اجتماعی کشور به دلیل نیازهای زیاد که وجود دارد باید از سوی مردم اداره شود، گفت: وجود مردم و مداخلات مردم در جامعه باعث افزایش امید اجتماعی و کاهش هنجارهای اجتماعی میشود.
وی در خصوص فعالیت سازمانهای مردم نهاد گفت: حوزه امور اجتماعی وزارت کشور به دنبال بستری برای تمرکز سازمانهای مردم نهاد بر مشکلات حوزه خانواده است.
معاون مشارکتهای سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه این همایش در نوع خود برای اولین بار است که در کشور برگزار میشود، گفت: بیش از ۸۰۰ سازمان مردم نهاد مرتبط با خانواده در کشور وجود دارند و در این راستا فعالیت میکنند.
گردهمایی ظرفیتهای مردمی در کنگره ملی خانواده
حجت الاسلام رضا رویت، مدیرعامل بنیاد ملی خانواده هم در این نشست خبری گفت: هرگاه پای مردم در میان باشد، مشکل رفع شدهای باقی نمیماند و بزرگترین بحرانها با حضور مردم مرتفع شده است. نمونه آن دفاع مقدس است که با وجود هجوم سراسری و بینالمللی، با حضور مردم و البته ساماندهی آنها رفع شد و به پیروزی انجامید.
وی افزود: هرکجا مسئله جدی وجود داشته باشد مردم دست در دست حاکمیت میگذارند و موضوع حل میشود.
رویت با بیان اینکه حوزه خانواده با مسائل و آسیبهایی روبروست، تصریح کرد: واقعیت این است که ما در بعضی حوزهها، دارای آسیبهای جدی هستیم. به نظر میرسد این حوزه هم اگر بخواهیم مسائلش به درستی رفع شود چاره ای جز این نیست که مردم ورود جدی داشته باشند.
مدیر عامل بنیاد ملی خانواده با بیان اینکه هر کجا یک اتفاق خوب در حوزه خانواده می افتد، یک سر آن مردم و مجموعه های مردم نهاد قرار دارند، اظهار داشت: امروز در شیراز، یزد، اصفهان، شمال کشور و غیره شاهد حرکت های بسیار جدی مردمی در حوزه خانواده هستیم. هر کجا موفقیتی می بینیم یک بال و بازوی آن مردم هستند که به کمک حاکمیت آمده اند.
وی با بیان اینکه وزارت کشور در حوزه خانواده بهدرستی ورود پیدا کرده است، یادآور شد: قوه قضائیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد ملی خانواده همه به میدان آمده اند تا اولین کنگره بنیاد ملی خانواده که متشکل از گروه های مردمی و سازمان های مردم نهاد است، تشکیل شود.
مدیر عامل بنیاد ملی خانواده با بیان این مطلب که بیش از ۷۰۰ مجموعه مردمی در این کنگره گرد هم می آیند، گفت: هدف اصلی از برگزاری این کنگره در وهله اول شناسایی ظرفیت های مردمی است. محورها و ظرفیت ها و نوع فعالیت ها و توان سازمان های مردم نهاد به صورت اجمالی شناسایی شده و در گام بعدی این توانایی ها معرفی خواهد شد تا دستگاه های مرتبط و بهترین، فعال ترین و باسابقه ترین مجموعه های مردمی در نمایشگاهی که در جنب کنگره شکل می گیرد، معرفی شود.
رویت با اشاره به هدف دیگر اولین کنگره تصریح کرد: در نهایت شاهد یک هم افزایی خواهیم بود که هم دستگاه های دولتی از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد استفاده کنند و بالعکس. اگر نیاز به استفاده از ظرفیتی وجود داشت، محقق شود ضمن اینکه ما در این گردهمایی شاهد انتقال تجربیات سازمان های مردم نهاد نیز خواهیم بود.
بررسی موضوع طلاق و تاخیر در ازدواج در کنگره ملی خانواده
دبیر علمی کنگره ملی خانواده با بیان اینکه خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است، اظهار کرد: از ۱۰ هزار فعال عرصه خانواده در قالب سازمانهای مردم نهاد مصاحبه شده است و سطح فعالیتها این تعداد مشخص شد و از بین تعداد ۷۰۰ نفر جهت حضور در این کنگره انتخاب شدند.
فضه سادات حسینی با بیان اینکه در این کنگره ۱۰ پنل برگزار خواهد شد، گفت: در این کنگره به موضوعات مختلفی از جمله طلاق، تاخیر در ازدواج، تحول در ساختار خانواده، فرزند آوری و اقتصاد خانواده مورد بررسی قرار میگیرد.
حسینی با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد بازوان توانمندی در جانعه هستند گفت: در این کنگره از اساتید دانشگاه در عرصه خانواده، مسئولینی که در این حوزه فعالیت می کنند و کسانی که تسهیلگر و موضوع مشاوره خانواده را انجام میدهند استفاده میشود.
کنگره ملی خانواده طی روزهای ۲۴ و ۲۵ مهرماه از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر با حضور مسئولان کشوری، اساتید دانشگاهی، نخبگان و سازمان های مردم نهاد حوزه خانواده در تالار آئینه، مجتمع آدینه برگزار می شود.
https://eshraf.ir/?p=2648