به گزارش اشراف، ایرج حریرچی صبح دوشنبه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت کشور در روزهای اخیر پرداخت و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.
وی در ارتباط با تخصیص ارز برای دارو، گفت: دو دیدگاه برای تخصیص ارز وجود دارد.
حریرچی افزود: یک دیدگاه معتقد است که ارز دو نرخی یا چند نرخی نباید داشته باشیم و به جای یارانه های مختلف در قالب ارز چند نرخی، مستقیما به مصرف کننده یا بیمه ها پرداخت شود که استدلال درستی است و قبول داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت ، گفت: ارز تک نرخی دارو از وجود رانت و قاچاق جلوگیری می کند. اما تجربیات تلخی در سال های گذشته در این زمینه داشته ایم.
وی افزود: در سال های گذشته تک نرخی شدن ارز دارو مشکلاتی به وجود آورد بطوریکه در سال ۹۱ که نرخ ارز سه برابر شد، برای دارو ۱۹۲۶ میلیارد تومان مابه التفاوت ارز دادند که این میزان در سال های بعد کاهش یافت و به ۱۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در حالی که مصرف دارو بیشتر شد.
سخنگوی وزارت بهداشت، تاکید کرد: اگر مکانیسم پرداخت ارز در کشور به صورت شفاف باشد و ارز به درستی در اختیار بیمه ها قرار بگیرد و البته بیمه ها نیز به موقع پرداخت داشته باشند، می توان به ارز تک نرخی دارو امیدوار بود.
حریرچی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر ، مبنی بر وضعیت بودجه سال آینده وزارت بهداشت، طرح تحول سلامت و تعرفه های پزشکی، گفت: در حال حاضر پیشنهادات دستگاه ها در سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است و پس از تصویب، به صحن دولت می رود.
وی افزود: امیدواریم بودجه قبل از ۱۵ آذر به تصویب برسد. در مورد تعرفه های پزشکی، توافق شده که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، احتمالا افزایش دستمزد نداشته باشیم. اما در هتلینگ بیمارستان ها، تغییراتی صورت بگیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با بسته های طرح تحول سلامت، گفت: به هیچ عنوان بسته های طرح تحول سلامت کوچک نخواهد شد، بلکه حمایت از بیماران را افزایش خواهیم داد.
وی توضیح داد: بعضی بسته های طرح تحول سلامت اصلاح شده و در جاهایی که مازاد هزینه وجود دارد، مبنی بر راهنماهای بالینی اقدام خواهد شد.
حریرچی افزود: ما معتقدیم با توجه به منابع جدید حاصل از اصلاح بسته های طرح تحول سلامت، می توانیم خدمات جدیدتری در بخش سرپایی به مردم و بیماران ارائه دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت ، تاکید کرد: با توجه به اینکه ۸۲ درصد پرداختی از جیب مردم مربوط به هزینه های سرپایی است، با اقدامات در دست انجام، بر توسعه و گسترش کلینیک های ویژه تلاش داریم.
وی در ادامه نسبت به انگیزه های مالی در تزریق سرم و ویتامین تزریقی در درمانگاه ها انتقاد کرد و گفت: متاسفانه درخواست مردم به خصوص در شهرهای کوچک برای تزریق سرم و ویتامین ب کمپلکس و ب ۱۲، باعث شده هزینه هایی از ۲۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان و حتی تا ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.
حریرچی افزود: در حالی که ۹۹ درصد مردم به هیچ عنوان احتیاج به تزریق ویتامین های تزریقی ندارند. اما انگیزه های مالی در تزریق سرم و ویتامین های تزریقی در درمانگاه ها، باعث افزایش مصرف غیر منطقی سرم و ویتامین های تزریقی در کشور شده است.
منبع: مهر
https://eshraf.ir/?p=2420