به گزارش اشراف- مهدیه سادات قرشی، شش فرمول شیمیایی در یک متن چینی از ۳۰۰ سال قبل از میلاد به نام Kaogong ji ارائه شده است. این دست نوشته که به عنوان قدیمی ترین دایره المعارف فناوری های جهان شناخته می شود، بخشی از آرشیو مفصلی از حکومت امپراتوری اولیه در چین است که باستان شناسان از دهه ۱۹۲۰ سعی در رمزگشایی آن داشتند.
برخی معتقدند، کائوگونگ جی ممکن است توسط یک محقق نوشته شده باشد تا به امپراتور آن زمان این اطمینان را بدهد که همه چیز تحت کنترل است.
پروفسور مارک پولارد از دانشگاه آکسفورد در این باره گفته است: این بخشی از یک کتابچه راهنمای نحوه اداره امپراتوری است.»
تا ۱۰۰ سال پیش از این، محققان با معنای دو جزء کلیدی دستور العمل ها دست و پنجه نرم کرده اند: جین و شی. اکنون محققان بر این باورند که اجزای گمشده را شناسایی کرده اند. پیش از این تصور میشد که دو جزء مرموز جین و شی، مس و قلع باشند، اما مطالعهای که در مجله Antiquity منتشر شد نشان میدهد که آنها میتوانند به آلیاژهای از پیش ساخته شده مورد استفاده در تولید برنزهای اولیه چینی اشاره کنند. آلیاژها از مخلوط کردن فلزات مختلف با یکدیگر ساخته می شوند. اگرچه آنها ترکیب دقیقی را تعیین نکرده اند، اما محققان مطمئن هستند که جین و شی به ترکیبی از چندین فلز اشاره می کنند. همچنین این کشف با نگاهی به سکه های چینی مربوط به زمان نگارش Kaogong ji انجام شده است. به نظر میرسید که این سکهها حاوی دو آلیاژ از پیش آمادهشده، یکی مس-قلع-سرب و دیگری مس-سرب بودند. در عین حال کائوگونگ جی ممکن است برای کنترل تولید برنز در اوایل چین نیز مورد استفاده قرار گرتفه باشد.
پرفسور پولارد اظهار داشت: “وجود این متن نشان می دهد که کنترل امپراتوری بر تولید برنز وجود داشته است. و اینکه برنز ماده استراتژیک در چین اولیه بود، مانند نفت امروز و کنترل بر آن، کلید قدرت امپراتوری به شمار می رفت.»
بر همین اساس، محققان معتقدند کائوگونگ جی، یک سندی مهم بوده چراکه از طریق آن می توان به آنچه که مردم میخواستند یا آنچه فکر میکردند دست یافت.
منبع: گاردین
https://eshraf.ir/?p=10909