به گزارش اشراف- حامد حسین عسکری: یکی از نکات مهمی که حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار مطرح کرده و نسبت به آن هشدار دادند، اشاره به عزم جدی دشمن برای سوزاندن ریشههای «امید» و امیدواری در جامعه ایرانی، به ویژه در بین نسل نوجوان و جوان بود. ایشان در مقاطع مختلف نسبت به اهمیت موضوع امید و خودباوری برای عبور از مشکلات تاکید کردهاند و آن را راه حل و علاج بسیاری از دردهای دیگر دانستهاند.
سخنان اخیر ایشان درباره مسئله امیدستیزی توسط دشمن، از این جهت اهمیت بیشتری دارد که کشور در شرایط خاصی به سر میبرد و دندانهای طمع بسیاری برای از بین بردن سرمایههای اجتماعی انقلاب تیز شده است.
* امیدکُشی به سبک دشمن
اما رهبر انقلاب به چه نکاتی در باب «امید» اشاره کردند؟ ایشان تاکید کردند: «امید، مهمترین ابزار پیشرفت است و دشمن روی این متمرکز شده؛ دشمن از همه توان دارد استفاده میکند برای القای ناامیدی، برای القای بنبست. یک جوانی هم که با مسائل دنیا آشنا نیست، گاهی میبینید تحت تأثیر قرار میگیرد، او هم مأیوس میشود؛ وقتی مأیوس شد، کار نمیکند. پیشرفت احتیاج دارد به امید. دشمن روی امید ملّت ایران متمرکز است. این امکانات گستردهای که دشمن به کار گرفته، این رسانهها، این ماهوارهها، این فضای مجازیِ عجیب و غریب، این تلویزیونهای مزدورِ مأجور. همه اینها برای این است که این امید را در مردم بکُشند. خوشبختانه امید زنده است ــ حالا من یک اشارهای خواهم کرد ــ اما میخواهند نگذارند جوانهای ما امیدوار بمانند، نگذارند مسئولین ما امیدوار بمانند؛ اینها حتّی به مسئولین هم طمع دارند که امید را از آنها بگیرند. خب، حالا یک امتدادی هم متأسفانه در داخل دارند؛ من ناچارم این را بگویم. آدم دلش نمیخواهد چنین واقعیتی وجود داشته باشد، امّا هست؛ اینها در داخل امتداد دارند. امتداد آنها هم همین القای یأس، القای ناامیدی که «فایدهای ندارد»، «به جایی نمیرسیم»، «چه کار میخواهیم بکنیم» است؛ از این حرفها میشنوید. در داخل هم فلان روزنامه، فلان فعالِ فضای مجازی، متأسفانه از این چیزها دارند؛ اینها هم امتداد آنها هستند».
این امیدسوزی، با یک جنگ تمامعیار ترکیبی در حال وقوع است و ابزارهای مختلفی هم در آن بکار گرفته میشود؛ از فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای گرفته و مخلوط کردن اخبار راست و دروغ با همدیگر، تا اشتباهات برخیها در داخل که خواه ناخواه پازل دشمن را تکمیل میکنند.
* راه علاج امیدسوزی
رهبر انقلاب در همین دیدار، به راه مقابله با این ابزار دشمن هم اشاره کرده و گفتند: «یکی از علائم و شاخصهای ایراندوستی شما این است که امیدآفرینی کنید؛ اگر یأسآفرینی کردید، نمیتوانید بگویید ایراندوستید. شاخصِ عمدهی ایرانستیزی یأسآفرینی است، امیدسوزی است، القای ناتوانی است، القای بنبست است؛ اینها شاخصهای ایرانستیزی است. آنهایی که ایران را دوست دارند، نقطهی مقابلِ این، حرکت میکنند. نگذارید کسانی که دشمن ایرانند، در قالب دفاع از منافع ملّی، لباسِ عوضی بپوشند، چهرهی خودشان را عوض کنند و کارهایی مانند اینها کنند؛ یعنی شاخصها را سرِ دست بگیرید. شما نویسنده، شما شاعر، شما عالِم، شما روحانی، ایران را دوست دارید، ایران اسلامی را دوست دارید، خیلی خوب، باید امیدآفرینی کنید. اگر خلاف این سر زد، ادّعا را نمیشود قبول کرد».
بدون شک، هر اقدامی در داخل که منجر به تکمیل نقشه و پازل دشمن برای القاء ناکارآمدی، بنبست و ناامیدی شود، کمک به دشمن تلقی شده و باید برطرف شود.
سوء تدبیر در رسیدگی به مشکلات و دردهای جامعه، بیتوجهی به آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امامین انقلاب به ویژه در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، عدم توجه به مسئله اعتماد عمومی و راههای حفاظت از آن و نیز عدم تدبیر جدی و قابل مشاهده برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به ویژه اقشار متوسط و ضعیف، از جمله خطاهایی است که فضای عمومی جامعه را ملتهب و خواسته و ناخواسته نقشه دشمن را برای ناامید کردن مردم تکمیل میکند.
راه حل این مسئله نیز، دنبال کردن نقطه مقابل همین معضلات و خطاها توسط مسئولان و فعالان اجتماعی است.