×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
درخواست رئیس دانشگاه تهران از روحانی درباره بودجه دانشگاهها

به گزارش «اشراف»-پژمان فرزانه، به نقل از دانشگاه تهران، محمود نیلی احمدآبادی در مراسم آغاز سال تحصیلی ۹۸-۹۹ دانشگاه، مراکز پژوهشی و فناوری کشور با بیان اینکه پیشرفت‌های امروز در دنیا مرهون علم و دانش است، گفت: منابع و امکانات سال‌ها و قرن‌های متمادی است که در کشور ما وجود دارد و آنچه که زمینه استفاده از منابع را فراهم می‌آورد، علم و دانش است. با تکیه بر این دو مؤلفه است که می‌توانیم مسائل و مشکلات را حل کنیم. اگر به دنبال راه‌کاری دقیق هستیم چاره‌ای جز بهره‌مندی کامل از علم و دانشی که در بین دانشگاهیان، جوانان اندیشمند، متخصصان و دانشمندان است نداریم.

وی افزود: من اظهار نمی‌کنم که تا کنون از علم و دانش دانشگاهیان و صاحب‌نظران استفاده نشده است، اما وقتی ظرفیت دانشگاه‌ها و توانمندی آنها را مشاهده می‌کنم، در می‌یابم با آن میزانی که در خدمت کشور قرار می‌گیرد بسیار فاصله دارد.

رئیس دانشگاه تهران، با تصریح اینکه این چهارمین سالی است که مراسم آغاز سال تحصیلی با حضور دکتر روحانی، رئیس جمهور، در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: در تمام این سال‌ها به جای اینکه مسائل و مشکلات دانشگاه را عنوان کنم سعی کرده‌ام به فعالیت‌ها و پیشرفت‌های دانشگاهیان بپردازم و راهکارهایی پیشنهاد دهم تا این توانمندی‌ها هرچه بیشتر در خدمت جامعه قرار بگیرد. در مراسم امسال نیز قصد دارم همین رویه را ادامه دهم؛ یعنی به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه‌ها بپردازم و در پایان راه‌کارهای مورد نظر را ارائه دهم.

نیلی احمدآبادی، با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در دانشگاه‌ها از جمله تشکیل خوشه‌های فکری و همکاری استادان و دانشجویان در بخش‌های مختلف صنعت و جامعه، به موضوع سیلاب‌های اخیر پرداخت و خاطر نشان کرد: رئیس جمهور محترم در یک اقدام ابتکاری با دستور تشکیل هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها، بررسی سیلاب‌های اخیر را به دانشگاه‌ها سپردند، تا دانشگاهیان با تکیه بر توان علمی و پژوهشی خود این موضوع را بررسی کنند. همین تصمیم و تشکیل هیأت بررسی سیلاب از توانمندی دانشگاه‌ها حکایت می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: در زمان تشکیل هیأت بررسی سیلاب ملاحظه شد، تعداد کسانی که در این موضوع صاحب تخصص، پژوهش و تجربه هستند بسیار است. در حال حاضر ۲۵۰ متخصص و صاحب‌نظر با این هیأت همکاری دارند و البته بیش از این تعداد نیز به گونه‌های مختلف یاری‌رسان هیأت ویژه هستند و این مطلب نشان می‌دهد که کشور در این زمینه دارای تخصص بسیار است.

رئیس دانشگاه تهران، با عنوان اینکه بررسی‌ها حاکی از آن است که در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی بیش از ۳ هزار پایان‌نامه و رساله فقط در موضوع سیلاب در دانشگاه‌ها کار شده است، افزود: در زمان رخداد سیلاب‌های اخیر در بازدیدهایی که از مناطق داشتیم، مشاهده شد که استادان و دانشجویان به شکل‌های مختلفی حضور دارند و برای بهبود وضعیت پیش آمده کمک می‌کنند که خود این مطلب نیز نشان دهنده وجود ظرفیت بسیار بزرگی از نیروهای متخصص و توانمند در کشور است. زمانی که اراده کنیم و این ظرفیت‌های متخصص را سازماندهی و در اختیار بگیریم می‌توانیم مسائل و مشکلات کشور را حل کنیم.

نیلی احمدآبادی، با اشاره به گزارش نهایی هیأت ویژه سیلاب بیان کرد: گزارش نهایی سیلاب با کمک دانشگاهیان، متخصصان و صاحب‌نظران تهیه شده است و در آن راهبردهای بسیار خوبی ارائه شده که امید دارم این راهبردها در کشور پیاده سازی شود.

وی در ادامه سخنان خود با تصریح اینکه در این سال‌ها همواره سعی شده تا اقدامات زیادی برای تعامل جامعه و دانشگاه انجام شود، گفت: اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است اما نظر من بر این است تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم. پیشنهاد مشخص من این است که در باقیمانده زمان دولت فعلی اقدام جدی برای حل این مشکل انجام شود و شروع آن هم در بودجه امسال باید در نظر گرفته شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد بدون قانون و منظور کردن در قانون بودجه این توصیه‌ها به مرحله عمل نخواهد رسید یا حداقل انتظاری را که داریم رخ نخواهد داد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: ما در دانشگاه‌ها و وزارت علوم پیشنهادهای مشخصی را برای این موضوع داریم و عمده این پیشنهاد بر مبنای اعتبارات موجود است، فقط کافی است اعتبارات موجود را با هدف تعامل بهتر دانشگاه و جامعه سازماندهی و جهت‌گیری کنیم. تاکنون تنظیم بودجه و قوانین بر این اساس نبوده است سازمان‌ها به شکل جزیره‌ای و مجزا عمل می‌کنند در حالیکه در دنیا یک سیستم پیوسته هماهنگ و همراه وجود دارد و یک استراتژی وجود دارد که در ذیل آن همه سازمان‌ها و نهادها فرایندهای خود را طراحی می‌کنند. ما ممکن است نقشه‌ها و دستورالعمل‌هایی داشته باشیم اما باید در ارتباط با سازمان‌ها و نهادها سازماندهی شود.

نیلی احمدآبادی، اظهار کرد: درخواست من این است که رئیس جمهور هیأتی را منصوب کنند تا موظف شوند در بودجه امسال راهکار مشخصی را برای حل این مشکل پیاده کنند. ما در دانشگاه راهکار و پیشنهاد مشخص داریم که می‌توانیم ارائه دهیم. دنیا سال‌ها است که این موضوع را به انجام رسانده الگوهای مشخصی وجود دارد و ما لازم نیست الگوهایی را ابداع و ایجاد کنیم فقط کافی است متناسب با شرایط خود آن را انجام دهیم.

وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: امید دارم کاری که جوانان و متخصصان کشور انجام می‌دهند در خدمت جامعه قرار گیرد. تصور من این است با انجام این موضوع سرمایه اجتماعی دولت و نظام افزایش خواهد یافت، پایان‌نامه‌ها جهت دار می‌شوند، اشتغال دانشجویان بهتر و تعامل جامعه و صنعت بیشتر خواهد شد و به آنچه که ما در دانشگاه‌ها ارائه می‌دهیم، تولید و خلق ثروت هم اضافه می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.