×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل

به گزارش اشراف- حامد اکرم زاده، چالش جدید آمریکا علیه ایران در شورای امنیت با اظهارنظر رئیس دوره‌ای این شورا وارد مرحله جدیدی شد. در نشست شامگاه چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، روسیه و چین از رئیس شورای امنیت خواستند درباره نشست‌های دوجانبه‌ای که با اعضای شورای امنیت داشته است درباره نامه آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه اطلاع‌رسانی کند. دیان دیجانی، سفیر اندونزی در سازمان ملل که رئیس شورای امنیت در این ماه است در پاسخ به این سوال از جانب روسیه و چین اعلام کرد «در جایگاهی نیست که بخواهد اقدام بیشتری درباره درخواست آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران انجام دهد، چراکه میان ۱۵ عضو شورای امنیت اجماع وجود ندارد».

اظهارنظر رئیس شورا پس از آن مطرح می‌شود که آمریکا هفته گذشته درخواست خود را برای راه‌اندازی مکانیسم ماشه به رئیس شورای امنیت ارائه داد. آمریکا معتقد است بر اساس بندهای ۱۰ و ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ این کشور عضو مشارکت‌کننده در برجام به حساب می‌آید و بنابراین «حق» راه‌اندازی مکانیسم ماشه علیه ایران را دارد. اگر درخواست آمریکا برای راه‌اندازی مکانیسم ماشه در صحن شورای امنیت مطرح شود فارغ از موضع سایر کشورها، پس از ۳۰ روز تحریم‌ها علیه ایران بازمی‌گردد. در این بین برخی کارشناسان اعلام کردند در صورتی که رئیس شورای امنیت طرح آمریکا را به اعضای شورای امنیت ارائه ندهد فرآیند مکانیسم ماشه آغاز نشده و بنابراین تحریم‌ها علیه ایران بازنمی‌گردد.

پیش از این خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی آورده بود: بعد از آنکه مایک پمپئو نامه رسمی آمریکا برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را تحویل «دیان دجانی» رئیس دوره‌ای شورای امنیت داد، دجانی رایزنی‌ با ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت درباره اقدام آمریکا را آغاز کرد. دیپلمات‌ها به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند نتیجه این رایزنی‌ها این بود که اکثریت اعضای شورای امنیت به دجانی گفتند آمریکا از حق قانونی برای بازگرداندن تحریم‌ها برخوردار نیست و از نظر آنها دوره ۳۰ روزه بازگشت این تحریم‌ها آغاز نشده و اقدام آمریکا از هیچ اثری برخوردار نخواهد بود. دیپلمات‌ها گفتند با توجه به این شرایط نیازی نیست رئیس شورای امنیت طی ۳۰ روز آینده قطعنامه «ادامه لغو تحریم‌ها علیه ایران» را که آمریکا آماده وتوی آن است به رأی بگذارد. در جلسه اخیر شورای امنیت، رئیس دوره‌ای شورای امنیت نیز صراحتا اعلام کرد اقدام بیشتری را درباره درخواست آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران انجام نمی‌دهد. اظهارنظر جدید رئیس شورای امنیت با واکنش نماینده ایالات متحده در سازمان ملل مواجه شد.

«کلی کرفت» در واکنش به اظهارات دیان دیجانی مدعی شد: بگذارید در این باره کاملا شفاف باشم. دولت ترامپ از ایستادن در جایگاهی که همنشینان محدودی داشته باشد هراسی ندارد. من تنها از این متاسفم که دیگر اعضای شورای امنیت راه خود را گم کرده‌اند و حال می‌بینند همنشین تروریست‌ها شده‌اند.

وزیر خارجه آمریکا نیز به ‌رغم اظهارات رئیس دوره‌ای شورای امنیت، در صفحه توئیترش ادعاهایی را درباره بازگردانی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مطرح کرد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در صفحه توئیترش با اشاره به بخشی از سخنرانی‌اش در شورای امنیت و پیش از اقدام برای فعال کردن مکانیسم بازگردانی تحریم‌ها علیه ایران، نوشت: «تحریم‌های سازمان ملل که قصد داریم دوباره علیه ایران اعمال کنیم، علاوه بر تداوم تحریم تسلیحاتی موجب پاسخگو کردن [ایران] برای دیگر اشکال عملکرد بدخواهانه‌اش می‌شود که بانیان توافق هسته‌ای به گونه‌ای نامعقول آن را کم‌اهمیت جلوه دادند».

در نظر مقامات آمریکایی شرط‌های کلید زدن مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها برآورده شده و اساسا رئیس دوره‌ای شورای امنیت یا سایر اعضا در جایگاهی نیستند که بتوانند ارائه طرح از سوی یک کشور عضو دائم شورای امنیت را محدود کنند. در نظر مقامات آمریکایی تاکنون ۷ روز از فرصت ۳۰ روزه بازگشت تحریم‌ها گذشته و ۳ هفته دیگر تمام تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران باز می‌گردد.

 

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.