به گزارش اشراف، مائده برهانی درباره نتایج و عملکرد تیم بانوان در مسابقات AVC CUP گفت: بدون اغراق و بزرگنمایی تیم ملی در مرحله گروهی رقابتها بسیار عالی بازی کرد و عملکرد فوق العادهای داشت، در مرحله گروهی از سه بازی سه پیروزی کسب کردیم که در ۱۰ سال اخیر برای تیم والیبال زنان ایران بی سابقه بود.
وی افزود: اما متاسفانه جدول رده بندی رقابتها به نحوی بود که مجبور شدیم برای راه یابی به مرحله نیمه نهایی از سد تیم چین بگذریم. در مصاف با تیم چین کمی بدشانسی آوردیم و شکست مقابل این تیم مانند آب سردی در روحیه تک تک بازیکنان بود و موفق نشدیم جزو چهار تیم قرار بگیریم. سطح والیبال چین بسیار بالا بود و حتی اگر با تیم دوم خود نیز در مسابقات حاضر شود پیروز میشود؛ همانطور که در بازی فینال در مقابل تایلند با تیم دومش حاضر و تایلند را با تمام ستارگانش در کشورش شکست داد و قهرمان شد.
کاپیتان تیم ملی والیبال بانوان در ادامه درباره بازی با کره جنوبی نیز گفت: تنها به دلیل کم تجربگی نتوانستیم مقابل کره نتیجه بگیریم. کره سابقه ۴۰ ساله در والیبال دارد. پس از شکست مقابل کره بار دیگر باید برای کسب عنوان هفتمی مقابل استرالیا قرار میگرفتیم اما فرصت کافی برای ریکاوری ذهنی و جسمی نداشتیم و خسته بودیم؛ در حالیکه استرالیا ۲۴ ساعت زمان برای ریکاوری داشت و سرحال تر مقابل ما قرار گرفت و در نتیجه در امتیازهای بسیار نزدیک مغلوب استرالیا شدیم.
وی سطح تیم استرالیا را خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: استرالیا بازیکنان بسیار خوبی دارد، سرعتی زن، پشت خط زن و پاسور این تیم در تیم های اروپایی مانند ترکیه و بلژیک بازی می کنند. حتی استرالیا با این بازیکنان نتوانست عنوانی در AVC CUP کسب کند. این نشان می دهد که سطح والیبال زنان شرق آسیا چقدر بالاست و رسیدن به آنها کار آسانی نیست.
ملی پوش والیبال بانوان برنامه ریزی منظم و مداوم را از عوامل کسب موفقیت دانست و اظهار کرد: برای رسیدن به تیم های سطح یک آسیا نیاز به برنامه ریزی داریم و با حضور کعبی زاده (نایب رئیس بانوان) و مهرگان (سرمربی تیم ملی) این اتفاق شدنی است. اگر فدراسیون همکاری کند و امکانات را در اختیار والیبال بانوان بگذارد فاصله ما با تیم های آسیایی کمتر میشود.
برهانی افزود: چیزی که در رقابتهای AVC CUP مشهود بود تلاش و جنگیدن بازیکنان بود و هیچ تیمی ایران را دست کم نگرفت. حریفان مقابل ایران برنامه های مختلف پیاده میکردند تا بتوانند موفق شوند. پیشرفت در تیم ما مشهود است و ای کاش شرایط طوری بود که میزان پیشرفت را با مقام کسب شده نمی سنجیدند.
وی به ضعف برنامه ریزی برگزاری رقابتها نیز اشاره و گفت: برنامه ریزی مسابقات یکی از نقاط ضعف بود و تیم صدرنشین و دوم گروه ما باید با تیمهای صدرنشین دو گروه دیگر بازی میکردند. حتی اگر به عنوان تیم دوم نیز صعود میکردیم باید مقابل تایلند بازی میکردیم. در بازی آخر مرحله گروهی مقابل استرالیا، هر دو تیم با صد درصد خود حاضر شدیم و جنگیدیم و باخت استرالیا مقابل ما استراتژیک نبود.
کاپیتان تیم ملی در پاسخ به این سئوال که تغییر مداوم سرمربیان تیم ملی چقدر در عملکرد تیم ملی تاثیر دارد؟ گفت: قطعا جابجایی مداوم سرمربیان تیم ملی اثر بخش است و نتیجه ای در پی ندارد. با حضور کعبی زاده که برنامههای بلند مدتی دارد فکر می کنم مهرگان به کارش در تیم ملی ادامه دهد. امیدوارم او هدایت تیم ملی و تیم امید را برعهده بگیرد تا با یک برنامه ریزی مناسب مسیر پیشرفت فراهم شود.
برهانی در پاسخ به این سئوال که آیا پتانسیل والیبال زنان ایران همین است و چه زمانی موفق به کسب نتیجه خواهیم شد؟ گفت: عمر والیبال زنان در ایران ۱۰-۱۲ سال است در حالی که رقبای ما سابقه ۴۰ سال و حتی بیشتر دارند، مسیر سختی در پیش داریم و باید این راه را طی کنیم تا بتوانیم فاصله را کم تر کنیم. برنامه ریزی منظم و هدفمند، نیازِ والیبال زنان است و نمی توان با یکی دو سال جزو چهار تیم برتر آسیا قرار بگیریم. باید بر روی تیم های پایه و رقابتهای لیگ برتر تمرکز بیشتری شود و برگزاری دیدارهای تدارکاتی مخصوصا با تیم های شرق آسیا در برنامه قرار گیرد. همه باید با یک برنامه ریزی دست در دست هم دهیم تا بتوانیم فاصله خود با تیم های قدرتمند آسیایی را سال به سال کم کنیم.
برهانی در پایان درباره لژیونر شدن دوبارهاش و بازی در ترکیه نیز گفت: با تیم ترکیه ای برای فصل آینده قرارداد دارم و طی دو، سه روز آینده به این کشور میروم تا تمریناتم را پیگیری کنم. این تجربه جدید و خوبی برای من خواهد بود و امیدوارم بتوانم درسهای زیادی کسب کنم.
منبع: مهر
https://eshraf.ir/?p=1846