به گزارش اشراف- مهتاب چابوک، آمار طلاق در ایران نگران کننده است؛ این نگرانی از آن روست که فرهنگ دیرینه کشور ما برخاسته از نظام خانواده محور است و به نظر میرسد رشد آمار طلاق نه تنها نشانهای از یک هشدار اجتماعی است بلکه از نظر فرهنگی نیز زنگ خطری را به صدا در میآورد. همواره دلایل متعددی به دنبال اعلام آمار طلاق در کشور از سوی مسئولان و کارشناسان بیان میشود اما آنچه بیش از هر چیز در این گزارش مورد نظر است واکاوی دلایل طلاق در سالهای آغازین شروع زندگی مشترک (حداکثر سه سال اول زندگی مشترک) است که به نظر میرسد آمار آن نگران کننده است. اینکه چه رخ میدهد که یک زوج هنوز یک سال زیر یک سقف نرفته به دادگاه خانواده رجوع میکنند، جای تأمل بسیار دارد.
نیره قشنگ روان شناس بالینی که به طور مشخص تمرکز خود را بر زوج درمانی در کنار کار روی اختلالهای بزرگسالان گذاشته است، در ابتدا در پاسخ به این پرسش که شاید بدیهیترین مشکلی که زوجها دارند این است که نمیدانند دقیقاً باید به چه کسانی هنگام مواجهه با مشکل در رابطه شان مراجعه کنند و چه هنگامی باید مراجعه کنند، گفت: شاید باید برای پاسخ به این پرسش باید کمی به عقب تر برگردیم و با یک رویکرد سلامت نگر ببینیم از چه زمانی مشکل شروع به رشد کرده است و چرا. این یک واقعیت است که در تمام دنیا به رغم وجود رویکردهای مختلف در مداخلات زوجین و شواهد بر اثر بخشی این مداخلات، اما زمان مراجعه زوجها، زمان به هنگامی نیست.
وی ادامه داد: اگر به نرخ نسبت ازدواج به طلاق در سال ۹۵ نگاه کنیم میبینیم این عدد ۳.۹ است. یعنی از هر چهار ازدواج یک زوج طلاق میگیرند و بیش از ۵۰ درصد طلاقها در ایران در سه سال اول زندگی مشترک رخ میدهد. این آمار میگوید طلاق در میان تازه ازدواج کردهها رواج پیدا کرده است.
این روان شناس بالینی ادامه داد: این آمار بیشتر نشان میدهد که مراجعات و رسیدگی به مسائلی که میتواند در محور زوج درمانی مؤثر باشد دیر رخ میدهد و رابطه سریع قطع میشود. مهمتر اینکه قصه این طلاقها زودتر از شروع زندگی مشترک این زوجین آغاز شده است.
وی در توضیح بیشتر بیان کرد: در واقع پیش از شروع زندگی مشترک افراد باید مهارتهایی کسب کنند و نگرشی نسبت به زندگی مشترک داشته باشند. باید فکر کنند چرا ازدواج میکنند و انتظارات آنها و عملکرد آنها در این فرایند پیچیده جدید چگونه خواهد بود. آمارها میگوید مهارتها کسب نمیشود و این نگرش ایجاد نمیشود چون در این صورت شاهد این میزان طلاق در میان تازه ازدواج کردهها نبودیم.
https://eshraf.ir/?p=3447