به گزارش اشراف، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، درخواستی به امضای ۵۰ نفر از نمایندگان رسید که طی آن خواستار تعویق دو ماهه در بررسی این لایحه شده بودند.
وکلای ملت با ۱۳۸ رأی موافق، ۱۰۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۳ نماینده حاضر در مجلس، با این درخواست موافقت کردند.
به گفته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، دولت نیز با این درخواست موافق بود.
غلامرضا تاجگردون به نمایندگی از درخواست کنندگان مسکوت ماندن دو ماهه این طرح گفت: این پیشنهاد فرصتی را در اختیار دولت قرار می دهد که به اروپا اعلام کند باید تضامین لازم را برای اجرای برجام ارائه دهد.
نماینده مردم گچساران ادامه داد: دولت دو ماه مهلت خواهد داشت تا مذاکره با اروپا را به نتیجه برساند.
وی از نمایندگان خواست در صورتی که دولت با تعویق بررسی این لایحه موافق است، با این درخواست موافقت کنند.
در ادامه، علی نجفی خوشرودی نماینده بابل در مخالفت با این درخواست گفت: ضرب الاجلی تا ۲۴ خردادماه برای تصویب این لایحه از سوی نهادهای بین المللی گذاشته شده است. بنابراین تعویق دو ماهه آن در اختیار ما نیست.
وی تاکید کرد: عضویت ما در این کنوانسیون جلوی ضرر قطعی را خواهد گرفت و منفعت محتمل را نیز تضمین می کند. در بخش های مختلف این کنوانسیون، سازوکارهایی پیش بینی شده است که اگر این کنوانسیون موجب از بین رفتن امنیت جمهوری اسلامی شود، بتواند از آن خارج شود.
وی با اشاره به تصویب این لایحه در کمیسیون امنیت ملی گفت: در مصوبه کمیسیون امنیت ملی هم حق الشرط و هم حق ارائه اعلامیه به تصویب رسید. بند ۲۷ این کنوانسیون نیز راهکارهای خروج از آن را اعلام کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی اظهارداشت: فضای بین المللی و منطقه ای شرایط مستعدی برای دشمنی علیه جمهوری اسلامی به وجود آورده است. تصمیم امروز بهانه و خوراک خوبی را به آمریکا، عربستان و اسرائیل می دهد. پس از خروج آمریکا از برجام شکافی میان اروپا و آمریکا ایجاد شد اما عدم تصویب این لایحه می تواند مواضع اروپا و آمریکا را نزدیک کند.
نماینده بابل اظهارداشت: رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون مراودات بین المللی امکان پذیر نیست. امنیت ملی ما امروز فقط در حوزه منطقه نیست، امنیت ملی ما درگرو اشتغال ۵ میلیون جوان بیکاری است که در خیابان ها ولو هستند.
نجفی اظهارداشت: رهبری انقلاب نیز در این خصوص اعلام نظر نکردند و تصمیم گیری در مورد این لوایح را به دولت و مجلس محول نموده اند.
در ادامه محمد دهقان نماینده مردم چناران و طرقبه در تذکری گفت: آقای عراقچی مطالبی را بیان کردند مبنی بر اینکه برای مبارزه جدی با تروریسم باید به این کنوانسیون بپیوندیم و اگر مبارزه جدی با تروریسم نداشته باشیم حقوق ما را مورد تعرض قرار می دهند.
دهقان تاکید کرد: جمهوری اسلامی سالهاست که با تروریسم می جنگد اما تعاریف ما در مورد مبارزه با تروریسم با تعاریف جهانی متفاوت است. آنها گروه های آزادی بخش، حزب الله لبنان، حشدالشعبی و حماس را گروه های تروریستی می دانند.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارات دهقان را قطع کرد و گفت: شما در مورد محتوا صحبت می کنید، باید ایراد آئین نامه ای اعلام کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به تذکر ادیانی مبنی بر اینکه دولت نیز باید با درخواست تعویق موافقت کند، گفت: دولت اعلام کرده است مخالفتی با مسکوت ماندن این لایحه ندارد.
پس از موافقت نمایندگان با مسکوت ماندن لایحه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قبلاً آقای بروجردی گفتند ملاحظات دیگری نیز در مورد این لایحه وجود دارد، مجلس با کمک دولت بحث های امنیتی و ملاحظات لازم را در نظر بگیرد و لایحه کاملی را به صحن علنی ارائه کند.
به گزارش مهر، پیش از این فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس نیز در رایزنی هایی با معاون پارلمانی رئیس جمهور خواستار مسکوت ماندن این لایحه به مدت دو ماه شده بودند.
https://eshraf.ir/?p=1560