×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بخشی از فعالیت‌های معاونت علمی ریاست‌جمهوری باید مانع از نابودی اقتصاد روستا شود

به گزارش اشراف، در ابتدای این بازدید اسدی‌فر، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توضیحاتی را درخصوص نمایشگاه و شرکت‌کنندگان در این رویداد ارائه کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز با اشاره به ارزش والای خدمت‌رسانی به مردم گفت: خدمت به مردم به هر نحوی می‌تواند ارزشمند باشد مخصوصا اگر این خدمت بر اساس مبانی علمی پیش‌بینی شده باشد که بتواند با هزینه کمتر خدمت انجام گیرد.

اصغر جهانگیر افزود: خدمت باید به‌صورت مستمر و فراگیر باشد و طبقات مختلف جامعه را در بر گیرد؛ ما یک جامعه‌ای داریم که از گذشته وارث مشکلات عدیده بوده و به دلایل مختلف تاریخی نتوانسته رشد متوازنی را برای کشور رقم بزند؛ لذا هر کاری که کمک کند این رشد همراه با پایداری اتفاق بیفتد می‌تواند کار ارزشمندی باشد.

وی ادامه داد: کاری که معاونت علمی انجام می‌دهد باید مانع از نابودی فعالیت‌های اقتصادی روستاییان باشد، زیرا این فعالیت‌ها تحت تاثیر عوامل اجتماعی و سایر عوامل در شرف نابودی قرارگرفته است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با ذکر یک مثال از صنعت فرش دستبافت، بیان کرد: در گذشته صنعت تولید فرش دستبافت رونق داشت ولی به مرور این بازار توسط رقبای بزرگ از دست ایران خارج شد و فرش دستبافت که نماد ایرانی را در دنیا دارد و در بسیاری از مکان‌ها با هنر فرش شناخته می‌شود بدلیل اینکه برای روستاییان برنامه‌ریزی اتفاق نیفتاد و با ارزش افزوده برای تولیداتشان همراه نبود این صنعت رو به افول گذاشت.

جهانگیر به موضوع مدیریت آب در کشور اشاره کرد و گفت: کشور کم آبی داریم ولی در عین حال آب‌های معدنی که در نقاط مختلف کشور وجود دارد در دنیا بی‌نظیر و کم‌نظیر است؛ اما بسیاری از آن‌ها هرز می‌رود؛ زیرا هیچ دستگاهی روستاییان آن مناطق را توجیه نکرده که آب معدنی این چشمه‌های خاص که در رودخانه‌ها می‌ریزد و به مصارف روزانه می‌رسد می‌شود منبع درآمدی برای آن‌ها باشد و حتی با آوردن صنعت بسته‌بندی آب در روستا مضاف بر ایجاد اشتغال روستاییان بخشی از درآمد آن را صرف آباد کردن آن روستا کرد.

وی درباره معادن غیرفعال در کشور نیز عنوان کرد: بخش‌های زیادی از معادن به دلایل مختلف غی فعال است زیرا روستاییان تصور می‌کنند آمدن پیمانکار در آن منطقه نه تنها کمک به آن‌ها نمی‌کند بلکه خطراتی هم مانند گرفتن مالیات، از دست رفتن زمین و غیره تهدیدشان خواهد کرد.

جهانگیر در ادامه نقش معاونت علمی را در تسهیل این مشکلات مهم دانست و گفت: فکر می‌کنم معاونت علمی در این بخش از صنایع بتواند هم به مردم و هم به صنعت کمک کند به طوری که هم روستایی و هم شهری احساس کند در کنار علم و فناوری یک ثروتی خلق و تولید می‌گردد که اصطلاحا در سفره مردم دیده می‌شود.

وی به اهمیت کمک شرکت‌های دانش‌بنیان به اشتغال‌زایی در مناطق محروم اشاره و اظهار کرد: در این مسیر نخست باید راهبردمان را مشخص کنیم؛ ۶۰ تا ۷۰ سال پیش ساکنان مناطق محروم که عمدتا روستایی بودند به دلیل فقر و بیکاری و خشکسالی و نبود درآمد مهاجرت کردند و به حاشیه شهرها آمدند و امروز ما باید اشتغال‌زایی را به نحوی اتخاذ کنیم که این رویکرد معکوس شود و دوباره مردم را از مناطق حاشیه‌ای به روستا بکشانیم. این شدنی نیست مگر اینکه در روستاها جاذبه‌ ایجاد شود و محیط‌هایی که می‌توانند تولید ثروت کنند احیا شوند. جهانگیر ادامه داد: می‌توان از کسانی که اجدادشان در آن روستاها بوده و به نوعی املاک دارند و علاقه‌مند هستند که نام و نشانی در جامعه و کشور داشته باشند دعوت کرد که به روستای نیاکانی بیایند و از این طریق، چرخه‌ای که ساعت به ساعت مناطق محروم را تخلیه می‌کند و به سمت حاشیه‌نشینی شهرها سوق می‌دهد پیشگیری کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن تشکر از تلاش‌های ارزشمند معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در توسعه و استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در کاهش آسیب‌ها و رشد همه جانبه کشور بیان کرد: نمایشگاه آبادیران ایده‌های خوبی دارد ولی باید این ایده‌ها را به نحوی برای مردم و کسانی که در این عرصه‌ کار می‌کنند به ثروت تبدیل کرد. این پیوند ثروت و خدمت به مردم می‌تواند ضامن ادامه‌دار شدن این فعالیت‌ها باشد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.