×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
پرچمدار عاشورا

به گزارش اشراف- حامد حسین عسکری: سخنان و خطبه‌های وی در کوفه و در دربار یزیدیان در شام که همراه با استدلال و استناد به آیات قرآن بود، بیانگر دانش اوست.

سخنوری وی برای شنوندگان یادآور خطبه‌های پدرش امیرالمؤمنین (ع) بوده است؛ به گونه‌ای که سخنانش در کوفه و مجلس یزید و نیز سخنان آتشین وی خطاب  به عبیدالله بن زیاد، بی‌شباهت به خطبه‌های امام علی (ع) و خطبه فدکیه مادرش زهرا (س) نیست.

هنگام سخنرانی وی در کوفه، پیرمردی در حالی که می‌گریست، گفت:
«پدر و مادرم فدای ایشان که سالخوردگانشان بهترین سالخوردگان و کودکان ایشان بهترین خردسالان، و زنانشان بهترین زنان و نسل آنان والاتر و برتر از همه نسل‌هاست.»

ایشان علمشان، علوی و تقوایشان، فاطمی بود. آنچنان به عبادت می‌پرداخت که ملقب به عابده آل علی بود. شب‌زنده‌داری وی حتی در شب دهم و یازدهم محرم، ترک نشد. فاطمه دختر امام حسین (ع) می‌گوید: «در شب عاشورا، عمّه‌ام پیوسته به عبادت مشغول بود، نماز و نیایش داشت و پیوسته اشک‌هایش سرازیر می‌شد.»

ارتباط حضرت زینب (س) با خداوند آن‌گونه بود که امام حسین(ع) در روز عاشورا هنگام وداع، به خواهرش فرمود: «یا اختی لا تنسینی فی نافله اللیل»؛ «خواهرم! مرا در نمازهای شب، فراموش نکن».

عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری (س) الگویی کامل برای یک زن مسلمان و شیعه هستند. بانویی که بر مصیبت بزرگی صبر کردند که آسمان‌ها بر آن گریستند. تا جایی که در روز عاشورا، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت: «بار خدایا! این اندک قربانی و کشته در راه خودت را از ما (خاندان پیامبر) بپذیر.»

قطعا اگر صبر بر مصیبت این بانوی بزرگ و تلاش ایشان برای انتقال پیام عاشورا نبود، امروز چنین حماسه عظیمی ماندگار نمی‌شد که بدون شک بار سنگینِ به گوش رساندن درس عاشورا در تمامی اعصار و دوران را زینب با صبر خود بر دوش کشید.

از جمله نکات مهمی که حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از پرستاران و خانواده شهدای سلامت در سال گذشته و به عنوان درسی از زندگی حضرت زینب (س) برای جامعه امروز اسلامی بیان کردند، بحث «جهاد روایت و تبیین» است. رهبر معظم انقلاب «جهاد روایت و تبیین» را از ابعاد خردمندی و تدبیر عمیق حضرت زینب (س) برشمرده و فرمودند: «این بزرگوار جهاد تبیین و جهاد روایت راه انداخت و نگذاشت و فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند، کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند. حالا تا امروز روایت زینب کبری (س) از حادثه عاشورا در تاریخ مانده، [اما]در همان زمان هم تأثیر گذاشت در شام، در کوفه، در مجموعه سال‌های حکومت اموی و منتهی شد به ساقط شدن حکومت اموی. ببینید! این درس است؛ این همان حرفی است که بنده همیشه می‌گویم: شما روایت کنید حقایق جامعه و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند.»

از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی حضرت زینب در مسیر جهاد تبیین، به تعبیر مقام معظم رهبری «دانا و خبیر و داراى معرفت والا» بودن آن حضرت است. چراکه آن حضرت به رغم اطلاع و آگاهی کامل از سرنوشتی که برای برادر بزرگوارش قرار بود واقع شود، گام در مسیر این جهاد گذاشت و به خوبی به نقش خود در به اتمام رساندن این مأموریت الهی واقف بود. از این رو مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «ارزش و اهمیت زینب کبرى به معرفت و آگاهى‌اش بود؛ به این بود که می‌فهمید دارد چه کار می‌کند.»

بسیاری از زنان در دفاع مقدس نیز به تأسی از این بانوی والامقام، در برابر مصیبت هایی که بر آنان وارد می شد صبر کرده و بسیاری نیز پس از دفاع مقدس برای زنده نگه داشتن یاد شهیدان در عرصه های مختلف مانند نوشتن و روایت کردن از آن روزها، زینب‌وار پای شهیدانِ دفاع مقدس ماندند.

اما در این روزها نیز قطعا زنانی مانند مادران و همسرانِ شهدایی مانند شهدای امنیت و شهدای شاهچراغ و یا دخترانی مانند خواهر آرتین (کودک مظلوم واقعه شاهچراغ) به تأسی از زینب کبری (س) بر مصیبت ها صبر می‌کنند و در ادامه راه شهیدانشان قدم بر خواهند داشت.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.