×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
زمستان و علائم افسردگی فصلی

به گزارش اشراف- زهرا سلیمانی: بر اساس گفته کارشناسان افسردگی فصلی موجب کاهش سطح انرژی، تغییر خلق‌وخو شده و بر رفتار و عواطف افراد اثر می‌گذارد.

این نوع از افسردگی، می‌تواند با احساس یأس و ناامیدی، از دست دادن علاقمندی‌ها،کم تحرکی، کاهش انرژی و افکار منفی همراه باشد.

از جمله نشانه‌های شایع افسردگی فصلی، احساس رخوت و خستگی، اندوه در طول روز، نداشتن انرژی کافی و انجام ندادن کار و یا فعالیت‌های ضروری، افزایش احساس گرسنگی و افزایش وزن احتمالی، پرهیز از ارتباط و تماس‌های اجتماعی و تمایل به خوابیدن بیش از حد است.

در «راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی»، افسردگی فصلی به عنوان یک اختلال خاص رده‌بندی نمی‌شود و در واقع نوعی افسردگی-اختلال افسردگی عمده با الگوی فصلی نامیده می‌شود و به این دلیل برای تشخیص، فرد باید نشانه و معیارهای افسردگی عمده را داشته باشد.

البته گروه بزرگتری از افراد هستند که رفتار، انرژی، خواب و اشتهایشان در  فصل زمستان دچار تغییر می‌شود که نیاز به کمک دارند، اما اختلال آنها آنقدر شدید نیست که نشانه‌های تشخیص افسردگی عمده را پر کند.

مطالعات نشان می‌دهند که بی‌نظمی خلقی فصلی می‎تواند ناشی از پاسخ افراد به کاهش ساعت‌های روشن روز باشد، زیرا رخ دادن بی‌نظمی خلقی با الگوی تابستانی هم ناممکن نیست.

 

میزان و محدود تغییر نور خورشید که فرد در محل زندگیش در سطح زمین دریافت می‌کند، موجب آغاز تغییرات و دگرگونی خلقی می‌شود. لازم به ذکر است که تغییرات نور خورشید فقط به عرض جغرافیایی وابسته نیست، زیرا شهرهایی با عرض جغرافیایی مشابه نیز ممکن است به علت آب‌وهوای متفاوت میزان نوردهی خورشید هم در آنها متفاوت باشد. به همین دلیل آغاز و پایان علائم افسردگی فصلی به مقدار زیادی به محل زندگی شما بستگی دارد.

بررسی‌های متعدد و پژوهش‎های معتبر نشان داده‌اند که قرارگرفتن در معرض نور در ساعات بامدادی می‌تواند به کنترل و پیشگیری علائم افسردگی فصلی کمک کند، زیرا زمانی که خورشید بیرون می‌آید مهمترین سیگنال چرخه شبانه‌روزی است. هدف از قرار گرفتن در معرض نور در ساعت اولیه روز این است که مغز فکر کند در تابستان قرار دارد.

 

ازجمله روش‎‌هایی که می‌توان برای جلوگیری از افسردگی فصلی انجام داد:

 

  • کاری انجام دهید که فشار کمتری به شما بیاورد و انجام دادن آن خلق و خوی شما بهبود بخشد.
  • زمانی را به تفریح و یا صحبت کردن با دوستان نزدیکتان بگذرانید.
  • راه و روش ویژه برای خودتان ایجاد کنید تا وقت برای تعامل با چیزهایی که آنها را نادیده گرفته‌ یا از آنها پرهیز کرده‌اید، پیدا کنید.
  • تحولاتی ساده و آسان برای انجام دادن در زندگی‌تان ایجاد کنید. برای مثال، جای اسباب خانه را تغییر دهید. این روش احتمال یافتن حس هدفمندی و ارزش در زندگی از طریق تغییرات کوچک را ایجاد می‌کند.
  • لباس مورد علاقه‌تان را بپوشید. انجام کاری به همین سادگی می‌تواند احساس عزت نفس‌تان را بالا ببرد.
  • فعالیت‌هایی که برای شما لذت ایجاد می‌کنند، مانند باغبانی، ورزش، دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و … را انجام دهید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.