
به گزارش اشراف-شیما ابوالفضلی، در واقع در موزه عبرت نوشتیم آنچه نباید مدیران جدید انجام دهند را. در این پژوهش جدید اما مینویسیم آنچه بهعنوان چالش و نقشهراه سر راه مدیران این تیم باید باشد. این موارد البته برای اغلب باشگاهها قابلوصول و اعلام است اما برای استقلال که بیمار اورژانسی است و از موزه عبرت خودش، درس نمیگیرد این نقشهراه ضروریتر از هر چیز دیگری بهنظر میرسد چرا که مدیران اخیر این باشگاه بیش و پیش از اینکه برای توسعه استقلال کار کنند، برای رشد پوپولیستی و آگراندیسمان شده خودشان کار کردهاند. نتیجه این تفکر شده استقلال رده دهمی که میلیونها هوادارش را میآزارد. تیمی که در رده دهم جدول قرار گرفته قطعا چالشهای زیادی سر راهش قرار دارد که اگر در برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مورد نظر قرار نگیرد، نتیجه خوبی نخواهد داشت.
اول: تغییر ذهنیت مربی، بازیکن و هوادار یکی از سختترین کارها که باید به سرعت انجام شود تغییر ذهنیت از باخت و مساوی به بردن و بردن است. هر باشگاهی یک «دیانای» خاص دارد. بهعنوان مثال برای لورکوزن در آلمان دوم و سوم شدن تعریف موفقیت است اما برای استقلال دوم شدن یک شکست محسوب میشود هم در آسیا و هم در ایران. با این وجود ذهنیت هوادار و مربی و بازیکن این تیم انگار در حال تغییر است. این موضوع وقتی خطرناک میشود که میبینیم با وجود قرار گرفتن در رده دهم همه به صورت مسالمتآمیز کنار هم زندگی میکنند و مطالبات اصلا شبیه به دهم شدن استقلال نیست و این خطرناک است چرا که مطالبات هستند که تعیین کننده جایگاه یک باشگاه هستند نه تسامح و تساهل و پولپاشی! برای این کار باید بزرگتر برنامهریزی کرد، اهداف را بالاتر برد، سقف آرزوها را تکان داد و کت را اصطلاحا از تن کند. از خرید بازیکنان بزرگ تا ساخت تاسیسات باید در دستور کار قرار بگیرد و مطالبات باید برگردد به آرزوی قهرمانی در آسیا. در چالش کوتاه مدت باید قهرمانی در ایران هدف اصلی باشد. امسال در جام حذفی و بلافاصله در لیگ.
دوم: تغییر سازمان استقلال این استقلال عادت کرده به نبردن. سالهاست که نمیبرد. در دهه اخیر تنها یک بار برده و این عادت از سرش افتاده است. در نتیجه بهتر است سازمان استقلال تغییر کند و برندهها جایگاه بهتری به دست آورند. حتی اگر لازم است ساختمان استقلال باید در سعادتآباد تغییر کند و جایی بهتر و آبرومندتر دستوپا شود تا ذهنیت ها تغییر یابند. چارت باشگاه مدتهاست که دست نخورده و اساسنامه قدیمی است. بهعنوان مثال بعد از گذشت بیست سال هنوز در این چارت مدیریت فضای مجازی وجود خارجی ندارد در حالیکه این بخش تغییر فکر و ایده اساسی میخواهد. معاونتها باید دوباره شکل بگیرند و بالاتر از آن اینکه بخش بازاریابی و حقوقی باید ساختار بگیرند تا هم اسپانسر و هم دایره حقوقی جان تازهای به باشگاه دهند.
سوم: پرداخت بدهیها استقلال باید خردهبدهیها را در اهداف کوتاهمدت پرداخت کند.
چهارم: حذف نخالهها خیلیها در آن باشگاه عملا هیچ کاری ندارند جز جاسوسی کردن. مدیران جدید استقلال باید در همین ابتدا شروع کنند به پاکسازی. این باشگاه اگر همه بند بند موارد دیگر را انجام دهد اما فقط همین یک بند را انجام ندهد هرگز موفق نمیشود چرا که از درون با لو رفتن اطلاعات و اسناد مواجه شده و با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و درگیر موضوعاتی میشود که جزو اهداف نیستند.
پنجم: کمیته فنی استقلال عادت کرده به بد خرید کردن. از خریدهای بوسنیایی که عامل همه شکستها و درگیریهای امسال بودند و حالا هزینهای هم روی دست باشگاه گذاشتهاند آن هم بدون یک دقیقه مفید فایده بودن بگیرید تا پنجرهای که به صورت زوج و فردی میگویند بابت بدهیهای خرد باز و بسته است! برای این بخش باید معاون ورزشی متخصص، کمیته فنی مشخص یا مدیر فنی معتبر داشت. قرار نیست هر مربی میآید یک دو جین بازیکن بخرد و بیرون بریزد و رفرم انجام دهد. این بازیکنان سرمایه باشگاه هستند و باید مهر و امضای فنی داشته باشند. مهر و امضایی که معتبر باشد و پاسخگو نه صرفا یک یا چند پست از آن دسته پستهای رایج در این کلانشهر آبی که برای باج دادن و پولپاشی هبه میشوند. یک یا چند پست با آدمهای با سواد، معتبر، به روز، محکم و پاکدست که نه اهل رشوه و جیره و مواجب و پورسانت باشند نه اهل مماشات.
ششم:ثبات استقلال در میان مدت باید به فکر ثبات باشد. به فکر محکم کردن ستونهای ساختاری خودش در میان مدت. قرار داد بازیکنان باید بلند مدت تر و قرارداد مربیان باید محکمتر شوند. استقلال نباید هر شش ماه و یک سال دنبال تغییر مربی باشد و خرید بازیکنان جدید آن هم به صورت فلهای و گروهی. برای اینکار واحد حقوقی و کمیته فنی و اقتصادی باید پای کار باشند.
هفتم: سر و سامان دادن به فضای مجازی پیجهای بسیاری خریداری شدهاند. برخی توسط مدیران برنامههایی که بازیکن به استقلال میاندازند و گنجشک را بهجای قناری میفروشند. برخی هم توسط برخی مدیران و مربیان خودش! چه قبلیها و چه فعلیها. سامان دادن و مجوز دادن به این پیجها و کنترل آنها مهمترین کار و ضروریترین کار ممکن است.
هشتم: ارزش افزوده مجازی استقلال در بلند مدت باید ساز و کار درآمدی ثابت بسازد. از اپلیکیشن و فروش لباس و بانک و وام و سیم کارت و ارز دیجیتال قانونی با مجوزات لازم گرفته تاتلویزیون اینترنتی
نهم: ساخت آکادمی بزرگ برای بازیکنسازی استقلال همه ابزار انسانی را دارد. در سراسر کشور این باشگاه پیشکسوت دارد آنها می توانند هر کدام هر سال تنها یک استعداد واقعی را به باشگاه ارائه دهند در این صورت استقلال در بلند مدت به بازیکن خریدن نیازی ندارد.
دهم: ساخت ورزشگاه استقلال باید یک استادیوم اختصاصی داشته باشد و باید تبلیغات محیطی در ورزشگاه خود را خودش اداره کند و مجوزهای کنفدراسیون آسیا را به طور واقعی بگیرد.
https://eshraf.ir/?p=117836