به گزارش اشراف- سپیده مرادیان، جلسه اعلام موجودیت کانون مجریان رسانههای دیداری روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور تعدادی از اعضای هیات موسس، اعضای هیات مدیره اولین و مشاور حقوقی در موزه سینما برگزار شد.
در این جلسه که به عنوان ابلاغ رسمی و عمومی موجودیت کانون مجریان رسانههای دیداری شکل گرفت، سونیا پوریامین، محمد سلوکی، راحله امینیان، نیما کرمی، زهرهسادات هاشمی و مهدی کوهیان حضور داشتند.
پوریامین از اعضای هیات موسس و رییس هیات مدیره کانون مجریان رسانههای دیداری در ابتدای جلسه درباره نحوه شکلگیری این کانون گفت: همدلی و در کنار هم بودن همواره دغدغه تمام مجریان بوده و یکی از دلایل اصلی تشکیل این کانون نیز همین مساله بوده است. گردهمایی امروز هم برای معرفی کانون مجریان رسانههای دیداری است که آغاز آن به یک سال و نیم پیش برمیگردد.
وی در معرفی اعضای هیات موسس و اهدافی که از تاسیس این کانون داشتند، بیان کرد: آقایان اقبال واحدی، محمد سلوکی و بنده با نیازسنجی مسایل مربوط به این حوزه، برای تاسیس کانون تلاش کردیم. در طول سالها فعالیت به وضوح میدیدیم که حرفه مجریگری در هیچ زمینهای مورد حمایت قرار نمیگیرد و امنیت شغلی در آن وجود ندارد پس با نیازسنجی صورت گرفته، اساسنامهای برای کسب مجوز و ارایه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنظیم شد.
در ادامه این جلسه محمد سلوکی یکی دیگر از اعضای هیات موسس و عضو هیات مدیره درباره ضرورتهای شکلگیری کانون مجریان رسانههای دیداری توضیح داد: باتوجه به گسترش فضای رسانهای و تغییر شیوه ارایه محتوا به مخاطب و همچنین وجود پلتفرمها و فضاهای جدید، این نیاز که هنر مجریگری باید به عنوان یک شغل هنری مستقل شناخته شود، احساس میشد لذا تلاش کردیم توسط استادان این حرفه برای آن ویژگیها و چارچوبی طراحی کنیم تا این حرفه را بهتر به نسل جدید معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید حقوق، وظایف، مسئولیتها، جزئیات و تعاریف حرفه اجرا مشخص شود، عنوان کرد: از مهمترین مسایل موجود در این حرفه میتوان به مواردی مانند حقوق؛ به این معنی که حق افراد نسبت به کاری که انجام میدهند و مسئولیتی که دارند، مورد توجه قرار بگیرد و همچنین نبود بیمه اشاره کرد.
مشکلات شغل اجرا؛ از بیمه تا به رسمیت شناخته نشدن این حرفه
این عضو هیات موسس کانون مجریان رسانههای دیداری درباره بیمه مجریان گفت: بحث بیمه، اشتغال و خدمات درمانی از اصلیترین مسایل ما بوده است. متاسفانه چون اصلاً این حرفه را در مشاغل هنری به حساب نمیآورند، امور بیمهای نیز برای آن وجود نداشته است. حتی قانون یا تبصرهای هم وجود نداشته که کسی از دوستان شاغل در این حرفه در شرایط مورد نیاز و حساس بتواند از بیمه استفاده کند. بالاخره باید حمایتهای حقوقی، صنفی و انسانی درباره کسانی که عمر خود را صرف این حرفه کردهاند، مطرح و درباره برطرف کردن موانع انجام آن فکر میشد.
سلوکی با اشاره به ضرورت حمایت بخشهای مختلفی چون صداوسیما و پلتفرمها بیان کرد: برای اینکه این حرفه به عنوان یک شغل هنری به رسمیت شناخته شود نیاز به همراهی همه نهادهای مرتبط دارد و امیدواریم با همراهی و هماندیشی بتوانیم نیازهای جدید را احصا کرده، ایرادها را برطرف کنیم و درنهایت بتوانیم فضایی امن، آرام و شایسته جامعه صنفی مجریان فراهم کنیم.
در ادامه این جلسه سونیا پوریامین درباره برخی دیگر از اهدافی که کانون دنبال میکند، گفت: در تمام این سالها معیار و تراز مشخصی برای کیفیت کار مجریان وجود نداشته است. آیا کسی که سالها عمر خود را صرف این حرفه کرده است، نیاز نیست تحت عنوان کارگاه یا ورکشاپی تجربههای خود را انتقال دهد؟ آیا تا به حال جشنوارهای داشتهایم که در آن به طور اختصاصی به حرفه اجرا پرداخته شود؟ همچنین مساله ارتباط اعضای این صنف اعم از جوانان و پیشکسوتان دیگر موضوعی بود که به آن اندیشیدیم.
رییس هیات مدیره کانون در ادامه درباره تشکیل هیات مدیره اولیه کانون مجریان رسانههای دیداری بیان کرد: برای شروع فعالیت کار صنفی و پیشبرد مسایل بلافاصله یک هیات مدیره اولیه تشکیل شد که در آن از دوستان عزیزی که باتجربه هستند دعوت کردیم. خانم راحله امینیان به عنوان عضو هیات مدیره، خانم زهره سادات هاشمی عضو هیات مدیره و مدیرعامل، آقای محمد سلوکی عضو هیات مدیره و آقای نیما کرمی نیز به عنوان دیگر عضو هیات مدیره انتخاب شدند و آقایان حسین رفیعی و سیدعلی ضیا به عنوان عضو علیالبدل، مهدی حسین زاده بازرس و مهدی کوهیان به عنوان مشاور حقوقی در این کانون حضور دارند. ما در هیات مدیره اولیه کار خود را از آذرماه آغاز کردیم و در طول چند ماه گذشته تلاش کردیم تا به بعضی از امورات رسیدگی کنیم و بعد از مجمع عمومی که ۳۰ خرداد برگزار میشود، وظایف به هیات مدیره اصلی واگذار شود.
مجمع عمومی ۳۰ خرداد برگزار میشود
زهرهسادات هاشمی عضو هیات مدیره و مدیرعامل کانون در ادامه با اعلام اینکه در حال حاضر اعضای کانون به ۷۰ نفر رسیده است، توضیح داد: ما تا امروز فراخوان عمومی نداده بودیم و باتوجه به فاکتورهایی مانند تجربه ۱۵ تا ۲۰ سال اجرا، از دوستان و همکاران درخواست کردیم که عضو این کانون شوند. در ادامه از همکاران باتجربه و متخصص خود درخواست کردیم تا در یک جلسهای حضور پیدا کنند تا بتوانیم از خردجمعی بهره ببریم. با وجود اینکه اساسنامه را داشتیم، میخواستیم با برگزاری این جلسه بتوانیم خواستهها و حرفهای این افراد متخصص و باتجربه در این حوزه را بشنویم و از آن استفاده کنیم. با همت دوستان این نشست در فرهنگسرای رسانه برگزار شد و نزدیک به ۳۰ نفر از همکاران مطرح در این جلسه حضور داشتند و هر کدام از آنها دغدغههای خود را بیان کردند.
هاشمی با تاکید مجدد بر حساسیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی حرفه اجرا توضیح داد: امیدوارم حاصل مجمعی که قرارست ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ برگزار شود، یک خروجی خوب باشد.
راحله امینیان در ادامه بیان کرد: ما سه دسته از مجریان را در نظام نامه مورد توجه قرار دادیم که عبارتند از مجریان تلویزیونی، گویندگان خبر تلویزیون و مجریان برنامههای اینترنتی. هر کدام از این دستهها در نظام نامه تعریف مشخصی دارند و در تعاریف ما تلاش شده است که هم جایگاه و شان مجری حفظ شود و هم قوانین دست و پاگیر را کنار بگذاریم. امتیازبندیهایی براساس تخصصهای مجریان در نظر گرفته شده است که کف امتیاز مجریانی که میتوانند در کانون عضو شوند ۱۵ امتیاز است. بعد از اینکه دوستان حداقل امتیاز را به دست آوردند در جلسات کمیتههای ارزیابی صلاحیت آنها احراز خواهد شد که این جلسات به شکل فصلی انجام میشود.
توضیحاتی درباره سایت کانون
نیما کرمی عضو هیات مدیره کانون مجریان رسانههای دیداری نیز گفت: در دنیای امروز هیچ ارگانی نمیتواند از دنیای مجازی به دور باشد و خیلی از فضای ارتباطی ما در فضای مجازی شکل میگیرد به همین منظور ما هم سایتی به آدرس www.kanoonmojrian.com ایجاد و شرایطی را در سایت فراهم کردیم که همکاران ما از اقصی نقاط ایران بتوانند به راحتی در سایت ثبت نام خود را انجام دهند و بعد از انجام ثبت نام پرونده شان در کمیته جذب مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه این جلسه محمد سلوکی درباره مصوبه مهم هیات دولت گفت: خوشبختانه طی یک مصوبهای که هیات دولت انجام داده است در حال حاضر میتوانند امور تصدیگری کارهای فرهنگی را به سازمانهای مردم نهاد و کانونها بسپارند. کانون مجریان رسانههای دیداری نیز اعلام آمادگی میکند که در زمینه اجرا هر کمکی که بتواند انجام خواهد داد.
در پایان این جلسه، سونیا پوریامین گفت: انجام کار صنفی به تجربه و آستانه صبر بالا نیازمند است. این نکته بسیار مهم است و کانونهایی ماندگار شدهاند که همدل بودند و تمام اعضا به پیشبرد آن کمک کردند. هیچ صنفی نمیتواند در صورتی که فقط چند نفر کار کنند و بقیه صرفاً انتظار داشته باشند، موفق شود. ما در کنار اعضایی که خود را منفعل ندانند قطعاً میتوانیم این کانون را به اهداف خود برسانیم. در جلسات خصوصیتر موضوع کانون با ریاست محترم سازمان صداوسیما مطرح شد که خوشبختانه نظر بسیار مساعدی داشتند، به خصوص زمانی که آقای جبلی لیست اعضا را دیدند که اکثرشان مجریان خود تلویزیون هستند و هدفشان ارتقای این شغل است و هیچ منافاتی با اهداف سازمان ندارند. همچنین در دیدار خصوصی دیگری که با دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، درباره کانون صحبت شد و ایشان هم استقبال کردند. اینکه این حرفه یک شغل هنری محسوب شود و ما چون مجوز خود را از سازمان وزارت ارشاد دریافت کردهایم، پیگیری این عزیزان میتواند به ما کمک کند. هر دو بزرگوار قول دادند که در آینده نزدیک با مجریان دیداری داشته باشند و امیدواریم با این حمایتها بتوانیم این مسیر را به بهترین نحو ممکن طی کنیم.
در انتهای این مراسم با امضای نمادین کارت عضویت زندهیاد علیرضا غفاری از مجریان شاخص که به تازگی درگذشته است، از کارت عضویت کانون رونمایی شد و سونیا پوریامین رییس هیات مدیره پس از امضای آن اعلام کرد که کارتهای عضویت صادر شده است و در روز مجمع عمومی به اعضا تقدیم خواهد شد.
https://eshraf.ir/?p=10419