×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش اشراف-سیده‌معصومه معاف‌رودپیشی، کودک که بودم سریال «کوچک جنگلی» از شبکه یک، شبکه اصلی آن سال‌ها پخش می‌شد؛ سریالی با بازی هنرمندانی نام‌آشنا ازجمله علیرضا مجلل، مهدی هاشمی، جهانگیر الماسی، پروانه معصومی، فتحعلی اویسی، اسماعیل محرابی، فرخ‌لقا هوشمند، نعمت‌الله گرجی، بهروز بقایی، جمشید گرگین و… . کارگردان اثر بهروز افخمی بود و آهنگ تیتراژش را ناصر مسعودی می‌خواند آن هم به زبان مادری من که گیلکی است. وقتی این سریال شروع شد پدرم گفت میرزاکوچک‌خان پدربزرگ توست دخترجان! و من ساده‌تر از آن بودم که باور نکنم. هر هفته با اتفاقات آن گریه می‌کردم و غصه می‌خوردم.

بعدها دریافتم که فقط تشابه اسمی «کوچک» سبب شده بود پدرم این شوخی را با من داشته باشد، بدون اینکه بداند من چقدر احساساتم درگیر این سریال خواهد شد.

با این مقدمه درباره میرزا یونس استادسرایی بگویم که به سال ۱۲۵۹ و روز ۲۱ مهرماه در رشت چشم به جهان گشود و در سال‌های آغازین حیاتش در مدرسه‌ای علمیه دروس دینی را فراگرفت. رشد و نمو در خانواده‌ای مذهبی و ادامه تحصیلات حوزوی می‌توانست از او عالمی تمام‌عیار بسازد اما عرق به وطن و دگرگونی‌های فکری‌اش او را به جنگل و جنبشی به همین نام کشاند. نهضت جنگل یا قیام جنگل بر پایه جنبشی سیاسی توام با مبارزات مسلحانه بنا نهاده شد و در درازای سال‌های ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۰ هدفش «اخراج نیروهای بیگانه، رفع بی‌عدالتی، مبارزه با خودکامگی و استبداد و برقراری حکومتی مردمی» بود. نهضت جنگل تلاش‌ها و فعالیت‌های نظامی بسیاری ضدنیروهای روسی و انگلیسی در شمال سرزمین‌مان انجام داد، هرچند شوربختانه به‌مرور با ایجاد اختلاف در آن اهدافش ناکام ماند. در توضیح این مهم بسیار سخن باید که مجال آن در این مقال نیست. برای یافتن اطلاعات بیشتر از زندگی، منش و سیرت میرزا و همچنین راه و روش برادران نهضت جنگل کافی است دقایقی در موتورهای جست‌جوی مجازی یا کتا‌ب‌ها و مقالات گوناگون نام «میرزاکوچک» را درج کنید.

 

ثبت سالروز شهادت میرزاکوچک در تقویم

جای افتخار است که بدانیم روز شهادت میرزاکوچک جنگلی پیش از این در ضمیمه تقویم رسمی کشور درج شده بود و براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۴۰۱ در متن تقویم رسمی کشور به چاپ ‌رسید. اسماعیل شفاعی، مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی- که خود اصلیتی گیلانی دارد- برای ملی شدن این رویداد زعامت فراوانی به‌خرج داد و درنهایت موفق شد آن را ثبت کند. وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «دیارمیرزا» اشاره کرده بود که رهبر انقلاب اسلامی حرکت میرزا را حرکتی دینی و اعتقادی دانسته‌اند و تاکید داشته‌اند میرزاکوچک جنگلی یک واحد مینیاتوری را از نظام اسلامی در رشت و در همان محدوده گیلان ایجاد کرد.  همین موضوع سبب شد انگیزه‌هایش برای پیگیری ثبت رسمی این مناسبت در تقویم دوچندان شود. قطعا با برگزاری کنگره‌ها و مناسبت‌های ملی اهداف و دستاوردهای نهضت جنگل به نسل فعلی و آینده بیشتر شناسانده خواهد شد.

 

آرامگاه کوچک جنگلی کجاست؟

آرامگاه آن مرحوم در محله سلیمانداراب رشت قرار دارد و میعادگاه عاشقان و آزادگان است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.