طاهره منتظری
اصغر جهانگیر عصر شنبه در آیین بزرگداشت روز مهر بیان داشت: از مهمترین معضلات طی دوران گذشته پدیده جرم است که تلاش بزرگان در جهت مبارزه با آن به جایی نرسید و برای مهار آن از شیوه حبس و زندان استفاده شد.
وی افزود: برای تامین امنیت در جامعه و جلوگیری از انتقام شخصی و برقراری امنیت در جامعه افراد مجرم به حبس محکوم میشدند گرچه تبعات زیادی برای خود و خانواده فرد زندانی در پی داشت.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کل کشور تصریح کرد: مشکلات افراد مجرم تنها به خودشان خلاصه نمیشود و علاوه بر خانوادهها دیگر افراد جامعه هم که در ارتباط با آنها هستند آسیب میبینند.
جهانگیر بیان داشت: محیط زندان به دلیل شرایط خاص باعث فاصله بین فرد زندانی با خانواده میشود و فرد محبوس دیگر شرایط بیرون را نخواهد داشت و نقش خود را به عنوان پدر، همسر و مدیریت خانواده از دست میدهد.
وی افزود: از دست دادن نقش زندانی در زندگی روزمره خود باعث آسیبهای بسیاری برای خود و خانوادهاش میشود و فرد را به سوی مشکلات بیشتر سوق میدهد که ممکن است زمینه بزهکاری در او افزایش یابد لذا کارشناسان مجازاتهای جایگزین را عنوان کردند.
جهانگیر تصریح کرد: جامعه ما به عنوان یک جامعه اسلامی میتواند در تمامی زمینهها مثمر ثمر باشد.
وی افزود: ما باید در جهت کاهش جمعیت کیفری جامعه تلاش کنیم و در این خصوص مقام معظم رهبری بحث کاهش جمعیت کیفری را مطرح کردند که به عنوان عملی خیرخواهانه باید در این مسیر گام برداریم.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کل کشور ابراز داشت: خانوادههای زندانیان ممکن است تحت تاثیر بزهکاری و افسردگی ناشی از فقدان فرد زندانی قرار گیرند به همین دلیل باید این خانوادهها تحت حمایتهای مادی و معنوی قرار گیرند.
جهانگیر تصریح کرد: در سال ۸۸ با پیگیری سازمان زندانها و رئیس قوه قضاییه پیشنهادی به شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اینکه یک روز ملی برای حمایت از خانواده زندانیان و زندانیان اختصاص یابد، ارائه شد.
وی افزود: روز پنجم خرداد به عنوان روز ملی نسیم مهر نامگذاری شد که برای گرامیداشت این روز باید همه تلاش کنند.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کل کشور یادآور شد: ۸۰ درصد افراد زندانی فقیر نیاز به کمک دارند که این آمار نشان میدهد خانوادههای آنها با مشکلات زیادی مواجه هستند.
جهانگیر تصریح کرد: بر طبق آمار ۶۴ درصد از میانگین جمعیت کیفری متاهل هستند اما این آمار در استان کرمان ۷۰ درصد است که باید به آنها کمک بیشتری شود.
وی با اشاره به آمار شش درصدی زندانیان زن در استان کرمان بیان داشت: میانگین کشوری زندانیان زن دو درصد است در حالی که زندان برای زنان آسیبپذیرتر است.
جهانگیر افزود: ۴۰ درصد از زندانیان زن در زندانها هیچ ملاقات کنندهای ندارند که خود باعث مشکلات روحی و روانی بسیاری در آنها میشود.
https://eshraf.ir/?p=1573