به گزارش اشراف؛پرداختن به موضوعات انقلاب اسلامی در زمینه رمان، بنا به اقتضاء شرایط سیاسی و اجتماعی موجود در آن زمان، جذابیتهای خودش را دارد که تجربه نشان داده برای خوانندگان بسیار جالب میباشد.
کتاب «کلت ۴۵» که یک رمان در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی ارزیابی میشود، یکی از معدود کتابهایی است که به این موضوع ورود کرده و روایت یک دهه از حساسترین مقاطع تاریخی کشور یعنی سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۰ را در قالب داستان یک خانواده که وارد فعالیتهای سیاسی شدهاند، روایت میکند.
در این داستان خواننده با سیر تحولات تاریخی این دهه که منجر به فروپاشی حکومت پهلوی شده، آشنا میشود و همچنین جریانهای سیاسی اجتماعی که تاثیر مستقیمی بر زندگی و مسیر تحول جامعه و انسانها داشتند را از نزدیک درک میکند. مخاطب در این داستان با فعالیت سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در سالهای پیش از انقلاب و همچنین پس از آن آشنا میشود.
«کلت ۴۵» داستان مواجهه «صالح» و «مینو» خواهر و برادری است که به علت دستگیری پدر و مادرشان توسط ساواک، در دو خانواده کاملاً متفاوت مذهبی و مارکسیست رشد میکنند. داستان سیر حوادث این دو را در سالهای پس از انقلاب در برابر هم قرار می دهد. این داستان شرح مواجههی دو جبههی فکری است.
کلت۴۵ نخستین رمان حسام الدین مطهری است. مطهری این رمان را در ۲۴ سالگی نوشته است و نخستینبار در ۱۳۹۲ روانۀ بازار نشر شد.
اگرچه بافتِ کلت۴۵ بهشدت عجین با سیاست است، اما این رمان فارغ از انگیزههای سیاسی و ایدئولوژیک نوشته شده است. نگاهِ انسانگرایانه و ملیگرایانه بیش از هر چیز در نگارش رمان کلت۴۵ دخیل بوده است. بهطورِ حتم نگاهِ نویسنده بر رمان غالب است، اما آنچه اهمیت دارد، قضاوتِ نوعِ نگرشِ نویسنده نیست بلکه رویداد و فرایندی که منجر به تراژدی ملی میشود، منظور نظر بوده است. رمان کلت۴۵ برای دغدغهمندانی نوشته شده است که به آیندۀ وطن فارغ از یکسونگریها میاندیشند.
زینب زارع چهارمندان
https://eshraf.ir/?p=36742