به گزارش اشراف، حسن قشقاوی با بیان اینکه در این ارتباط با سفیر ایران در چین رایزنیها و گفتوگوهایی داشته است، ادامه داد: با توجه به اینکه این اتفاق در ۱۶۰ مایلی شانگهای رخ داده با سرکنسول کشورمان در شانگهای نیز در ارتباط هستیم تا از جزئیات دقیق اتفاق رخ داده، اطلاع پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه طبعا هرگونه اطلاع رسانی از سوی وزارت خارجه در این زمینه مستلزم اطلاعات دقیق از این اتفاق است، اظهار کرد: دوستان ما در سفارت ایران در چین و همچنین کنسولگری کشورمان در شانگهای در ارتباط با مقامات چینی هستند تا به طور کامل از ابعاد قضیه اطلاع پیدا کنند.
این مقام مسئول در وزارت خارجه، در گفتوگو با رادیو ادامه داد: طبق آنچه که گفته شده این کشتی حامل مشتقات نفت خام و پتروشیمی بوده است و این تصادف در ۱۶۰ مایلی رودخانه یانگتسه رخ داده است.
قشقاوی ادامه داد: در این کشتی ۳۰ خدمه ایرانی و چند نفر بنگلادشی حضور داشتند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، وزارت حمل و نقل چین روز یکشنبه(امروز) اعلام کرد که ۳۲ نفر در پی برخورد دو کشتی که یکی از آنها نفتکش بوده است، ناپدید شدهاند.
این نفتکش بر اثر این برخورد که شب گذشته اتفاق افتاد، آتش گرفته است.
بنا بر بیانیه وزارت حمل و نقل چین، در پی این برخورد که شنبه حدود ساعت ۲۰ به وقت محلی در سواحل شرقی چین روی داد، یک تانکر حامل ۱۳۶ هزار تن نفت تغلیظ شده به طور کامل آتش گرفت و خدمه آن که ۳۲ نفر شامل ۳۰ ایرانی و دو بنگلادشی بودند، در حال حاضر مفقود هستند.
تمامی افراد ناپدید شده متعلق به نفتکش بودهاند و عملیات جستجو برای یافتن آنها آغاز شده است.
وزارت حمل و نقل چین افزود: دومین کشتی که یک کشتی باری چینی با پرچم هنگ کنگ بوده است، متحمل خسارتی که امنیتش را به خطر بیندازد نشده است و خدمه آن نجات داده شدند.
این حادثه در فاصله ۱۶۰ مایل دریایی(۳۰۰ کیلومتری) از شرق دهانه رودخانه یانگتسه در نزدیکی شهر شانگهای در شرق چین به وقوع پیوست.
وزارت حمل و نقل چین همچنین تصریح کرد: نفتکش سانچی(Sanchi) با پرچم پاناما و طول ۲۷۴ متر برای شرکت ایرانی برایت شیپینگ ( Bright Shipping) کار میکرده و به سمت کره جنوبی برای تحویل محموله خود در حرکت بوده است.
دومین کشتی نیز حامل ۶۴ هزار تن غلات بود که ۲۱ نفر خدمه آن که همگی ملیت چینی دارند و نجات داده شدند.
مقامات دریایی چین ۸ کشتی را برای عملیات جستجو و نجات به محل حادثه فرستادهاند و کره جنوبی نیز در این عملیات شرکت دارد.
نفتکش مذکور به نام “سانچی” متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران و حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی بوده است که این میعانات متعلق به شرکت ملی نفت ایران بوده است.
این میعانات قرار بوده به شرکت هانوا توتال کره جنوبی تحویل داده شود. هم نفتکش و هم محموله توسط یک شرکت بیمه معتبر بیمه شده بودند.
گفته میشود محموله این نفتکش به صورت FOB (تحویل در بندر) به شرکت کرهای فروخته شده بود.
https://eshraf.ir/?p=992