به گزارش اشراف- علی میرزا جعفری، ناهید خداکرمی در نشست خبری مجازی با رسانهها در خصوص آخرین وضعیت اقدامات پیشگیرانه مدیریت شهری از کرونا ویروس گفت: قبل از اعلام ورود کرونا ویروس به ایران زمانی که در کمیسیون سلامت تبصرههای بودجه مورد بررسی قرار میگرفت پیشنهاد دادم شهرداری بتواند برای محافظت از شهروندان در مواجهه با بیماریهای واگیر هزینه کند و تاکید کردم در ردیفهای کمک شهرداری به انجمنهای مختلف انجمن علمی گروه پزشکی و نظام پزشکی قرار گیرند اما آن زمان پذیرش این پیشنهاد از سوی اعضا سخت بود و ضرورتی بر این کار ندیدند زیرا هر وقت اسمی از نظام پزشکی و پزشک میآید تصور این است که یک قشر پولدار هستند. در حالی که ما با فرد کار نداریم بلکه با سلامت طرف هستیم و کمک به انجمنها میتواند در چنین مواقعی به کمک شهر و شهروندان بیاید.
وی ادامه داد: امیدوارم در بودجه شهرداری به بودجه سلامت که بودجهای بسیار مهم است توجه و تقویت شود.
خداکرمی در ادامه با اشاره به اینکه از زمانی که اعلام شد دو مورد مشکوک بر اثر کرونا فوت شدهاند کمیسیون سلامت در مشورت با رئیس کمیسیون حمل و نقل نامهای به شهردار تهران ارسال کرد که به موضوع پیشگیری در خصوص کرونا ویروس در آن اشاره شده بود، گفت: در این نامه شش بند عملیاتی از جمله تشکیل ستاد بحران در تهران و اقدامات لازم برای مکانهای عمومی از جمله اتوبوسها، مترو، ضدعفونی کردن فضاهای عمومی و تهیه محتواهای حفاظت شخصی و عمومی در سطح شهر پیش بینی شده بود که خوشبختانه شهرداری با فوریت در هماهنگی با وزارت بهداشت این اقدامات را اجرایی کرد. اقدامات شهرداری در این خصوص تمرینی برای مدیریت یکپارچه شهری بود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به تذکری که در صحن شورا در خصوص همکاری شهرداری با پلیس راه و سایر راهها در خصوص غربالگری ورودیهای سطح شهر تهران داده بود، گفت: این غربالگریها میتواند از سرعت انتشار این ویروس در شهر بکاهد، با وجود آنکه این موضوع بر عهده شهرداری تهران نیست خوشبختانه این پیشنهاد در ستاد پیشگیری از کرونا مطرح و مصوب شده و به زودی کارهای عملیاتی آن انجام میشود. درباره محدودیت تردد از قم شخصاً از هر مسئولی این موضوع را درخواست کردم اما به دلیل آنچه تعدد تصمیم گیری وجود دارد این موضوع امکان پذیر نشد و این مشکل مزمن تصمیم گیری ها در مواقع بحرانی است و در خصوص امور سلامتی وزارت بهداشت نمیتواند تنها تصمیم گیر باشد. در حالی که باید در سیاستگذاریهای تخصصی متولی اصلی نهاد متخصص این امر باشد. همچنین روز سه شنبه شورا طی یک دو فوریتی به پیشنهاد رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی و همکاری کمیسیون سلامت پیش بینی کرد اقدامات لازم از محل اعتبارات پیش بینی شده و مدیریت بحران هزینه شود. اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلاء کارگران و کارکنان شهرداری از این ویروس تمهیدات لازم برای سامان سراها و … انجام شود.
خداکرمی در پاسخ به پرسش سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مشاهده شده که افرادی ناگهان روی زمین میافتند شهروندان در مواجهه با این اتفاقات چه واکنشی انجام دهند، گفت: مشخص نیست این افراد به دلیل کرونا ویروس بیهوش شده باشند، بیمارانی که دچار کرونا ویروس هستند به سختی تنفس میکنند و شهروندان در مواجهه با این صحنهها با ۱۱۵ تماس بگیرند.
وی در خصوص نظارت بر میادین میوه و تره بار گفت: در شهرداری برای هر مکان دستورالعملهای خاص خود تهیه شده و میادین میوه و تره بار نیز دستورالعمل ویژه خود را دارند و در انتها و ابتدای هر شیفت موارد لازم از جمله ضدعفونی کردن رعایت میشود همچنین پیش بینی شده در ورودی به میادین تب مراجعه کنندگان چک شود. اما آنچه مهم است خود مردم هستند اگر علائمی در خصوص تب، سردرد، تنگی نفس و ترشح از بینی دارند حتماً از دستکش و ماسک استفاده کنند و اگر میتوانند از خانه خارج نشوند. مهمترین نکته رعایت کردن بهداشت فردی و رعایت اصول قرنطینه خانگی است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری ماسک رایگان در اختیار مردم قرار خواهد داد، گفت: این در مسئولیت شهرداری تهران نیست هر چند افراد سالم نیاز به ماسک ندارند زیرا باکتریهایی در دهان هر فرد وجود دارد که اگر این ماسک طی دو ساعت تعویض نشود ممکن است باکتریهای غیرفعال را درون ریه هدایت کرده و مشکل دیگری را برای فرد به وجود آورد. همچنین نحوه توضیح این ماسکها باید از طریق خانههای بهداشت و سلامت باشد زیرا اگر افرادی سر چهارراه این ماسکها را توزیع کنند ممکن است خود عامل انتقال ویروس باشند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اقدامات شهرداری برای مقابله با ابتلای کودکان کار و خیابان و زباله گرد به این ویروس گفت: دستورالعملهایی در خصوص کودکان زباله گرد قرار داده شده امیدواریم این موضوع به حداقل برسد و به نظر میرسد این موضوع مهار شده است اما در خصوص کودکانی که سر چهارراه هستند جمع آوری آنها با شهرداری نیست اما مدیریت شهری برای حفظ سلامتی آنها میتواند تمهیداتی با کمک سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و استانداری انجام دهد و دستورالعملهایی را تهیه کند.
خداکرمی در ادامه این نشست خبری مجازی با اشاره به آمار بالای ابتلاء کادر درمانی به این ویروس گفت: این موضوع نشان دهنده آن است افرادی که به این ویروس مبتلا شدهاند علائم بالینی شناخته شدهای نداشته و تشخیص آنفلوآنزا یا بیماری تنفسی داده شده است. ما مواردی را داشتهایم که یک خانواده به طور دسته جمعی به این ویروس مبتلا شده و بهبود پیدا کردند. وظیفه رسانهها در این مقطع آرامش بخشی به جامعه و پاسخ به سوالات و ابهامات آنهاست.
وی در پاسخ به پرسش سوال دیگری در خصوص اینکه از اعضای شورای شهر چه افرادی تست کرونا دادند گفت: تنها آقای هاشمی چون ارتباط مستقیمی با شهردار منطقه ۱۳ داشت و پس از ۴۸ ساعت قرنطینه تست را انجام دادند که منفی بود و خانم دکتر فخاری که به دلیل سنگینی تنفس با مشورت من به بیمارستان مسیح دانشوری رفتند و پس از سه، چهار روز بستری شدن و دادن آزمایشهای لازم تستهایشان منفی بود و به خانه بازگشتند. آقایان مسجدجامعی و میلانی نیز به پیشنهاد ما دو هفته در خانه قرنطینه هستند.
خداکرمی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری برای قرنطینه شهر تصمیمی دارد یا خیر گفت: شهرداری و شورا هیچ اختیاری در این رابطه ندارند، شورا حتی نمیتواند در خصوص محدودیت عبور و مرور تصمیم گیری کند و در حوزه ترافیک تنها نقش تعیین عوارض دارد و شورای ترافیک است که در این خصوص تصمیم گیری میکند، هر چند موضوع قرنطینه و محدود سازی برای تهران نیازی نیست، تجربه چین نشان داده قرنطینه نمیتواند چندان مؤثر باشد چرا که اگر بود این بیماری به سایر نقاط جهان منتقل نمیشد. ما باید با آموزشهای لازم بتوانیم حضور مردم در مراکزی که احتمال آلودگی بالاست را محدود کنیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه با وجود اینکه از هفته گذشته سیاست مدیریت شهری بر محدود سازی تجمعات در شهر تهران بوده اما شهرداری اقدام به برگزاری نمایشگاه اقلام نوروز در بوستان گفتگو کرده است، گفت: نمایشگاه بوستان گفتگو دیگر در اختیار معاونت خدمات شهرداری نیست و در اختیار روابط بین المللی شهرداری تهران است، احتمالاً برگزاری این نمایشگاه از قبل برنامه ریزی شده و احتمالاً چون سرباز بوده تمهیداتی برای آن پیش بینی شده اما اطلاعات دقیقی از چرایی برگزاری این نمایشگاه و کم و کیف آن ندارم و باید اطلاعات بیشتری در خصوص آن کسب کنیم اما تمام تلاش ما در این مدت لغو و توقف اجتماعاتی بوده که در این ایام برگزار می شده است.
خداکرمی در ادامه اعلام کرد ۲۰ هزار کیت تشخیص سریع از چین به کشور وارد خواهد شد و با ارسال این کیتهای تشخیصی میتوان زودتر افراد مبتلا به کرونا ویروس را تشخیص داد اما همه شهروندان نیازی به مراجعه برای تشخیص ابتلاء به کرونا ویروس را ندارند، گفت: باید این کیتهای تشخیصی در اختیار بیمارانی قرار بگیرد که علائم بالینی این ویروس را دارند تا درمان شأن سریعتر آغاز شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص برگزاری جلسات شورا به صورت مجازی یا لغو آن گفت: در همان روزهای اول موضوع تعطیلی جلسات شورا را مطرح کردم اما بیشتر اعضای شورا با آن مخالفت کردند، جلسات کمیسیونها امکان برگزاری به صورت مجازی دارد و برخی از این جلسات به همین ترتیب برگزار میشود اما برخی اعضا اصرار دارند که جلسات به صورت علنی باشد.
خداکرمی در پایان از اپیدمیلوژیستهای کشور درخواست کرد الگوی شیوه انتشار این ویروس را رصد کنند زیرا به نظر میرسد الگوی دوره پنهان آن در کشور ما مقداری با چین و سایر نقاط دنیا متفاوت است.
https://eshraf.ir/?p=6628