×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سلول‌های بنیادی چیست؟
27 فروردین 1403

سلول عضلانی فقط یک سلول عضلانی است و سلول عصبی فقط یک سلول عصبی است و گلبول قرمز تنها یک گلبول قرمز است. سرنوشت هر سلول در مرحله جنینی تعیین می‌شود و پس از آن نمی‌توان آن را تغییر داد، بااین حال جدیدترین تحقیقاتِ اخیر، کشف بزرگی برای علم مُدرن انجام داد و آن، کشف سلول‌های حیرت‌آوری است که سلول‌های بنیادی نام دارند و این توانایی را دارند که به هر نوع سلولی تبدیل شوند، به دلیل اینکه تخصص‌یافته نیستند.

برآمدگی در گردن کودکان ترسناک نیست!
20 اسفند 1402

شایع‌ترین توده‌ها در گردن کودکان، خصوصا در طرفین، مربوط به غدد لنفاوی هستند که به دلیل عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا عفونت گلوی استرپتوکوکی بزرگ شده‌اند. پس از بهبودی، توده به مرور کوچک‌تر می‌شود، اما شاید برای چندماه یاحتی چندسال بزرگ بماند، بدون اینکه باعث مشکلی شود.

ذهن آگاهی یا مایندفولنس چیست؟
16 اسفند 1402

می‌توانیم به ذهن‌آگاهی به عنوان یک فرایند فکر کنیم و با شروع تمرین، یک هدف را دنبال كنيم. هدف برای آن است که در لحظه حال حضور داشته باشیم، و آگاهی‌مان را افزایش دهیم، و با این هدف است که می‌توانیم توجه خود را روی یک تجربه خاص بگذاریم و در ابتدا که شروع می‌کنیم، معطوف کردن توجه‌مان روی بدن یا روی نفسمان بسیار کمک کننده است.

چرا نباید به حیوانات شهری غذا رساند؟
09 بهمن 1402

درحالی سگ‌های ولگرد همچنان جان کودکان را می‌گیرند که چندماهی از دستور وزیر کشور برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد می‌گذرد و به تازگی باز خبر جان باختن کودکی را شنیدیم در اثر حمله سگ‌ها... البته که تنها کودکان در معرض آسیب نیستند و هنوز یادمان نرفته جوانی برای تمرین سازی کوبه‌ای به اطراف شهرک مسکونی رفته بود و طعمه حمله دست جمعی آنان شد. در این بین هرچه به حامیان گربه و سگ می‌گویی این کار درستی نیست و نه تنها خلاف حقوق شهروندی است و به خطر انداختن جان مردم که حتی به ضرر خود این حیوانات است، گوششان بدهکار نیست. اما چرا این ماجرا به ضرر انسان و خود حیوان شهری و البته حیات وحش است.

06 بهمن 1402

شاید بدانید به سال 1400 پس از سال‌ها کش‌مکش بالاخره عده‌ای از دست‌اندرکاران عرصه هنر نامه‌ای تقدیم شورای فرهنگ عمومی کردند، البته ناگفته پیداست بروکراسی اداری و سلسله مراتب آن زمانبر است. درنهایت و پس از بررسی نام‌های پیشنهادی روز «آواها و نواهای ایرانی» به‌ نام صفی‌الدین ارموی در ۶ بهمن‌ماه پذیرفته شد و به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. جالب اینکه به سال 1402 این نامگذاری در تقویم ملی ایران درج شد.

درباره تاریخچه خیابان مختاری بدانید!
09 دی 1402

 اگر ندانید، شاید باورتان نشود خیابان مختاری در تهران چه تاریخچه عجیبی دارد. این خیابان به نام خیابان رکن‌الدین مختاری یا همان سرپاس مختاری معروف است؛ او که هم دستی به هنر داشت و هم دستی در تبعید و به زندان انداختن مخالفان پهلوی.

نظام اداری محل تحرکات سیاسی نیست
06 آذر 1402

وزیر کشور خواستار عملیاتی بودن پژوهش‌ها و پاسخگویی به نیازهای دست‌اندرکاران شد و با تاکید بر التزام به ویژگی‌های نظام اداری، گفت: نظام اداری محل تحرکات سیاسی نیست بلکه باید به مردم خدمت کند.

مصرف‌گرایی چه ضرری به طبیعت می‌زند
09 آبان 1402

بیایید نگاهی بیندازیم به خساراتی که صنعت مد در حال وارد کردن به محیط زیست ما است؛ چراکه نساجی یکی از آلاینده‌ترین صنایع است که سالانه 1.2 میلیارد تن گاز گلخانه‌ای اولیه، یعنی دی اکسید آزاد می‌کند. این میزان حتی بیشتر از مقداری‌ست که پروازهای بین‌المللی و حمل و نقل دریایی منتشر می‌کنند.


جای خالی سینمای افتخار!

جای خالی سینمای افتخار!

موضوع تلاش‌های علمی دانشمندان می‌تواند دستمایه قصه زندگی‌های پر افتخار و البته جذابی باشد که با تلاش یک سینماگر، به داستانی جذاب، پرکشش و البته جریان‌ساز در سینمای کشور بدل شود. برای نمونه، تلاش‌های شهید محسن فخری زاده در حوزه‌های مختلف موشکی، هسته‌ای و حتی تولید واکسن کرونا از رادیوداروها جزو موارد جذابی است که در صورت تبدیل به یک سریال یا فیلم سینمایی می‌تواند اثر بزرگی را در جامعه، در زمینه تقویت جریان تربیت دانشمندان جایگزین و البته آگاهی مردم با این تلاش‌ها ایفاء کند.

گالری فیلم
  • اختتامیه «دومین رویداد ملی ستاپ»

    اختتامیه «دومین رویداد ملی ستاپ»

    آیین اختتامیه دومین رویداد ملی ستاپ (سکوی تحول آموزش و پرورش) با معرفی ایده‌ها و محصولات برتر حوزه نوآوری تربیتی و آموزشی با حضور رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

  • هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

    هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران

    هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، با حضور نمایندگان و فعالان صنعت گردشگری از ۱۱ کشور جهان شامل روسیه، ترکیه، مالزی، اندونزی، تایلند، ازبکستان، ویتنام، تاجیکستان، زیمبابوه، تانزانیا و سریلانکا در ۲۰ سالن و ۶۰ هزار مترمربع تا ۲۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران پذیرای بازدیدگان و گردشگران است.

گالری عکس
logo-samandehi